10 Tips Zakar Sihat

male-sexual-disorders-1024x823

male-sexual-disorders-1024x823

Kesihatan tubuh badan seseorang lelaki dipengaruhi oleh cara hidup dan aktiviti riadah yang dilakukan dalam kehidupan seharian. Namun untuk mendapatkan tubuh badan yang sihat juga berkait rapat dengan organ seks lelaki iaitu zakar yang sihat. Zakar sihat mampu membantu seseorang lelaki itu melakukan aktiviti seks dengan isteri dan sekaligus memberikan kualiti seks yang terbaik untuk mencapai kepuasan seks masing-masing.

Untuk mendapatkan zakar sihat anda hanya perlu mengikuti 10 tips dibawah.

1. Kesihatan batang zakar lelaki bergantung kepada kesihatan. Kesihatan banyak bergantung kepada apa yang dimakan dan diminum. Jaga kesihatan agar tidak hadapi masalah kencing manis (diabetes). Diabetes boleh menyebabkan mati pucuk. Mati pucuk atau impotent bagi penghidap diabetes tidak secara mendadak. Ia mengambil masa antara 10 ke 15 tahun untuk berlaku.

2. Kurangkan gula dalam minum dan makanan. Makanan dan minuman sekarang terlebih manis. Jika anda tidak mahu kecewa atau hadapi masalah mati pucuk, maka jaga kesihatan dengan kurangkan gula sekarang. Mintalah air kurang manis dan gantikan kek dan kuih manis dengan buah-buahan.

3. Bagi penghidap diabetes. Jangan rasa tertekan. Kurangkan pengambilan gula, jangan tinggalkan rawatan perubatan, kurangkan berat badan kepada yang bersesuaian dengan usia, makan makanan yang sihat dan bersenam mampu mengawal kemungkinan mati pucuk. Bertindak awal.

4. Penyakit tekanan darah tinggi juga boleh mengurangkan kemampuan batang zakar lelaki untuk bertahan lama. Ini adalah kerana kemampuan batang zakar mengeras adalah berkaitan dengan aliran darah. Kencing manis dalam jangka masa panjang mengecil salur darah dan merosakkan salur darah halus. Darah tinggi pula mengganggu aliran darah yang baik ke batang zakar lelaki. Ia merupakan perkara buruk kepada batang zakar lelaki kerana tanpa aliran darah yang baik akan mengganggu kerasnya batang zakar sihat seseorang lelaki.

5. Begitu juga dengan kegemukan yang boleh menjejaskan anda untuk mendapatkan zakar sihat. Lemak terutama dalam salur darah akan mula menyumbatkannya. Terutama sekali salur-salur jalur darah sekitar jantung. Ia bukan sahaja meninggikan risiko penyakit jantung, malah meninggikan risiko kemampuan lelaki bertahan lama diranjang. Nafas semakin pendek dan aktiviti biasa seks, umpama aktiviti lasak akibat jantung terlalu bekerja keras.

6. Untuk mendapatkan zakar sihat, bermula sekarang, kurangkan pengambilan makan berlemak terutama lemak tepu yang biasa digunakan untuk membuat makanan segera dan ringan. Lemak tepu ini yang sukar dihadamkan dan selalu menyumbatkan salur darah.

7. Rahsia zakar sihat adalah dengan membelai batang zakar lelaki agar sentiasa sihat adalah kesihatan lelaki itu sendiri. Makan makanan yang berkhasiat dan rendah lemak tepu. Lakukan senaman ringan setiap masa.

8. Tingkatkan pengambilan sayur-sayuran dan buah-buahan untuk zakar sihat. Kurangkan gula dan pengambilan garam.

9. Sebagai penambahan asparagus dan buah pisang boleh meningkat libido lelaki sekaligus membuatkan zakar sihat.

10. Amalan makan tongkat ali dan turut membantu dalam mengembalikan paras hormon lelaki yang hilang akibat penambahan usia. Namun begitu tongkat ali yang dimaksudkan disini bukanlah daripada minuman tongkat ali yang diwar-warkan dalam iklan. Isinya terlalu sedikit untuk mendatangkan perubahan. Anda boleh mengamalkan suplemen herba akar kayu. Produk yang berasaskan 100% herba seperti SEMENAX, ViGRX dan VIMAX BROWN ORIGINAL diakui ramai dapat meningkatkan kesuburan lelaki sepantas 14 hari sahaja.

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/