11 Makanan Kegemaran Rasulullah SAW

11 makanan kegemaran rasulullah saw

11 makanan kegemaran rasulullah saw

Kali ini admin ingin berkongsi mengenai 11 makanan kegemaran yang amat disukai oleh Rasulullah SAW. Makanan-makanan berkhasiat yang diamalkan oleh baginda ini berupaya untuk meningkatkan tahap kesihatan dan menguatkan daya tahan melawan penyakit baik untuk lelaki mahupun wanita.

1. Buah Kurma

Nabi pernah berkata bahawa sesebuah rumah itu jika tiada buah kurma di dalamnya boleh diibaratkan sebagai rumah yang tidak mempunyai makanan.

2. Barli

Sesuai dibuat sup jika anda mengalami demam (berupaya menyejukkan tubuh badan yang panas).

3. Anggur

Nabi amat menyukai buah anggur. Buah ini berupaya untuk membersihkan bahagian perut dan darah selain dapat menguatkan fungsi buah pinggang.

4. Buah Tin

Buah yang berasal dari syurga ini boleh mengubati buasir.

5. Tembikai

Nabi berkata wanita atau ibu yang mengandung tidak akan gagal melahirkan anak yang baik dari segi perwatakan dan wajahnya.

6. Madu

Merupakan makanan segala makanan, minuman segala minuman dan ubat segala ubat. Madu jika dibancuh denga air panas berupaya untuk merawat cirit-birit. Selain bertindak sebagai pembuka selera, madu juga dapat menguatkan perut dan membuang kahak yang memenuhi di tekak. Amalkan makan madu dengan air suam setiap hari di waktu pagi.

7. Cendawan

Baik untuk kesihatan mata dan perancang keluarga.

8. Susu

Nabi berkata dengan minum susu dapat menyingkirkan panas badan. Selain itu juga susu dapat menguatkan tulang belakang, memperbaiki kecerdasan otak dan memperbaharui pandangan mata serta dapat membuang sifat kelupaan.

9. Buah Delima

Membersihkan tubuh dari syaitan dan bisikan syaitan selama 40 hari.

10. Minyak Zaitun

Merawat kulit dan rambut. Melambatkan proses penuaan dan berupaya mencegah radang perut.

11. Air Putih

Minuman yang terbaik dalam melancarkan perjalanan darah di tubuh dan sendi-sendi badan. Jika dahaga hendaklah diminum secara perlahan-lahan. Elakkan diminum secara meneguk.

P/S : Ambillah makanan tambahan yang berupaya untuk meningkatkan kekuatan batin agar stamina dan prestasi anda semasa melakukan hubungan intim bersama isteri sentiasa berada di tahap terbaik. Jika zakar cepat lembik dan tidak cukup tegang bagaimana mahu anda untuk memuaskan nafsu isteri. KLIK SINI

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/