14 Tips Menawan Hati Suami

12 Tips Menawan Hati Suami

12 Tips Menawan Hati Suami

Menawan hati suami merupakan salah satu cara yang perlu dilakukan oleh seorang isteri jika mahukan ikatan dan hubungan perkahwinan menjadi lebih bahagia. Hati suami pasti akan sentiasa melekat dan semakin bertambah sayangnya terhadap anda seandainya anda mampu untuk mengikuti 14 tips yang diberikan di bawah ini :

1 – Sentiasa Berhias dan Berketrampilan Menarik

Bila berada di rumah jangan lupa berhias secantik mungkin serta banyak mengukirkan senyuman untuk suami. Suami sebenarnya sukakan isterinya yang sentiasa cantik dan mempunyai penampilan diri yang menarik. Ingatlah, jangan bila asik nak keluar rumah saja baru anda nak melawa. Jadi sebagai isteri anda haruslah berhias secantik-cantiknya, biar sedap mata suami anda memandangmu. Jangan sampai dia memandang wanita lain yang lebih menarik dan cantik daripada anda. Begitu juga dengan cara berpakaian sewaktu anda memasak di dapur. Entah-entah pembantu rumah anda lebih cantik dan kemas dari anda. Oleh itu, sentiasalah kelihatan cantik dan senyumlah seikhlasnya setiap kali anda memandang wajah suami. Mesti suami anda berasa seronok dan bahagia apabila dia berada di rumah.

2 – Sentiasa Ceria dan Berseri

Sentiasa menampakkan wajah yang selalu ceria dan berseri ketika anda berhadapan dengan suami walaupun pada ketika itu anda sedang menghadapi masalah atau berselisih-faham. Kalau anda sedang merajuk sekalipun janganlah menarik muka dan mempamerkan muka yang masam seperti cuka di dapur. Cubalah didik diri dengan gedik-gedik sikit dengan suami kerana orang lelaki ini sebenarnya memang tidak berapa suka perempuan gedik tetapi mereka akan jadi suka kalau isterinya gedik dengan mereka. Sebagai contohnya, “alaaa.. tak mahu kawan dengan abang, tadi abang senyum-senyum pandang perempuan kan.. cemburu saya tau! tak suka, tak suka”. Tapi gedik dengan suami je la! Jangan pula anda gedik dengan lelaki lain. Itu namanya anda meminta penampar jepun dari suami. He he..

3 – Prihatin dan Berikan Perhatian

Belajar mendidik diri untuk suka memberi perhatian kepada suami. Melalui perhatian tersebut maka akan membuat seorang suami merasa nyaman. Jangan ingat tanggungjawab suami sahaja yang selalu kena prihatin dan memberi perhatian terhadap isteri. Isteri pun kena ambil tahu dan ringankan mulut untuk menanyakan masalah suami. Jika lihat suami pulang kerja dalam keadaan stres, tenangkanlah dia dengan sambil-sambil mengurut dan membelainya. Pendek kata, anda seharusnya kenalah pandai-pandai melayan suami anda yang mungkin penat keletihan berkerja.

4 – Bersyukur dan Tidak Mengeluh

Isteri yang bersyukur ialah isteri yang tidak sekali-kali mengeluh atau memperlekehkan segala pemberian material oleh suaminya sekalipun nilainya kecil. Jika suami bagi apa-apa pun, terima dan gembiralah. Sekurang-kurangnya itu adalah sebagai tanda ingatan dan sayangnya terhadap anda. Jangan pula anda demand sangat dengan berkata “ish.. apa ni abang? Murahnya.. “abang beli di mana ni? Tak cantiklah! Nampak murah jer!” Bayangkan, terguris dan berkecil hati tak suami anda nanti jika anda mempunyai sikap sedemikian rupa? Cermin diri. Jika anda pernah melakukan perkara tersebut maka eloklah anda bermuhasabah diri dan jangan buat lagi. Sesungguhnya syurga itu terletak di bawah tapak kaki suami anda.

5 – Tidak Meminta-minta

Tidak banyak menuntuk kepada suami dengan perkara-perkara yang masih belum mampu dipenuhinya. Jadi isteri seharusnya memahami dan jangan suka meminta yang bukan-bukan diluar kemampuan suami. Ingat, suami anda bukanlah tempat untuk dibebani tetapi berikanlah dia kesenangan serta isteri juga bukan diminta untuk disayangi tapi untuk disayangi.

6 – Hormat dan Tidak Membantah

Hormat dan taat dengan segala apa yang suami ucapkan serta merendahkan suara ketika berbicara. Adab bertutur ini juga sama seperti sewaktu anda bercakap denga ibu bapa. Janganlah menengking- nengking suami seandainya anda sedang menghadapi masalah, krisis atau perbalahan kecil.

7 – Minta Izin atau Kebenaran dari Suami

Selalu mentaati segala perintah dan kemahuan serta larangan suami. Maksudnya, jika isteri mahu buat sesuatu perkara mintalah izin terlebih dahulu daripada suami asalkan ianya tidak bertentangan dengan ajaran agama.

8 – Sentiasa Menemani Suami

Suami sangat suka jika isteri selalu menemaninya terutama ketika waktu makan. Lebih-lebih lagi kalau masakan tersebut ialah daripada air tangan isterinya. Sebaik-baiknya layanlah suami anda dengan menghidangkan dan sekali-sekala mensuapkan makanan untuknya. Pasti suami berasa bahagia dan dihargai. Ingat suami anda itu tidak semestinya anda layan semasa di kamar tidur sahaja.

9 – Peka dengan Minat Suami

Isteri kenalah selalu beringat, kadang-kadang kita tidak sedar bahawa perkara yang kita buat telah membuatkan suami berasa tidak selesa dan mungkin sampai di tahap “anti”. Sebagai contoh, suami anda tidak berapa suka dengan cara berpakaian baju ‘blink-blink’ anda itu. Jadi janganlah pakai. Anda seharusnya peka dengan minat dia agar dia lebih selesa bila saat berjalan keluar dengan anda.

12 – Menurut Permintaan Suami

Tidak suka keluar rumah jika tidak ada keperluan yang penting kerana rata-rata seorang suami tidak menyukainya. Lainlah sewaktu anda bujang dahulu boleh keluar sesuka hati dan balik lewat malam. Jadi ingat sebelum anda mahu keluar tanyalah suami, minta izin dan seandainya dia tidak mengizinkan janganlah pula anda bersikap melenting dan bermasam muka.

13 – Suka Menghiburkan Hati Suami

Isteri yang baik dan manja ialah isteri yang suka menghiburkan hati suami disaat dia sedang berduka. Menghiburkan hati tidak semestinya memerlukan anda menyanyi, berjoget dan sebagainya. Cukuplah sekadar anda bercakap manja dan berlemah-lembut sudah dikira menghiburkan hatinya. Orang lelaki biasanya mudah cair jika isterinya bijak memanjakan mereka.

14 – Memenuhi Permintaan Seks Suami

Andai suami anda mengajak anda masuk ke kamar dan tidak tahan untuk melempiaskan nafsu batinnya maka janganlah anda menolak permintaannya melainkan di ketika itu anda sedang mengalami datang bulan.

pemikat lelaki

P/S : Satu-satunya perkara yang akan membuatkan kita tersenyum walaupun kita sedang bersedih ialah dengan mengetahui Allah sentiasa sayang pada kita. KLIK SINI

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/