17 Jenis Penyakit Seks

Penyakit Seks
Penyakit Seks

Penyakit Seks

Pada dunia zaman sekarang yang mana masalah sosial yang berleluasa berlaku tanpa kawalan menyebabkan berlakunya penyakit seks yang kini telah menular di kalangan masyarakat negara kita. Apa yang membimbangkan adalah budaya penyakit seks ini ditiru dan diamalkan kerana terpengaruh dengan banyak adegan-adegan di dalam filem lucah.

Penyakit seks ini sebenarnya ada kaitan dengan masalah mental tapi ia tidak semuanya. Ini kerana kebanyakan penyakit seks ini melibatkan perkara-perkara hubungan seks yang melangkaui norma kehidupan manusia normal. Banyak penyakit seks yang menular dalam masyarat Malaysia, bangsa melayu khasnya pada masa sekarang. Terlalu banyak faktor-faktor yang mempengaruhi penyebaran penyakit seks ini, terutama sekali dengan perkembangan teknologi media pada masa kini.

Berikut disenaraikan 13 jenis penyakit seks yang berkaitan dengan psikologi yang melanda masyarakat Melayu.

1. Zoophilia

Penyakit seks orang yang suka melihat haiwan melakukan seks.

2. Voyeirisme

Orang yang suka mengintip perempuan mandi telanjang melalui mana-mana lubang yang terdapat di rumah mereka. Ada yang sanggup tidur satu malam diatas bumbung hanya sekadar melihat suami isteri bersetubuh. Penyakit seks ini turut digelar sebagai Kaki Skodeng.

3. Wife-swapping

Orang yang suka menggangu isteri dan suka lakukan seks pada isteri orang. Juga mereka suka bertukar-tukar isteri untuk seks.

neighbors-with-benefits

4. Trollisme

Lelaki yang suka melihat perempuannya disetubuhi oleh orang lain.

5. Scoptophilia

Penyakit seks ini sejenis manusia yang suka dan seronok melihat orang lain bersetubuh. Jangan terkejut mendapati manusia ini suka melihat isterinya atau anaknya sendiri disetubuhi oleh orang lain.

6. Satyriasis

Lelaki yang kuat nafsu dan suka melakukan seks dengan ramai perempuan.

Penyakit Seks

7. Pedophilia

Lelaki yang sukakan seks dengan kanak-kanak dan sanggup merogol anak atau cucunya sendiri. Mereka ini tidak berminat kepada orang dewasa. Dianggap sebagai jenayah seks yang sangat berat.

8. Onani / Melancap / Masturbasi

Onani atau mastubasi, juga dikenali sebagai melancap, sama ada menggunakan tangan, geselan dengan bantal, kain, paha atau menggesel kelentit di kalangan remaja perempuan. Ianya akan menjadi keburukan, bila onani ini sudah menjadi melampau atau ketagih hingga terpaksa melakukannya setiap hari dan boleh menjejaskan kesihatan fizikal dan mental. Lelaki juga turut melakukannya – malah jumlahnya lebih ramai.

femalemasturbation-828x492

9. Beastially

Orang yang suka melakukan seks dengan haiwan atau binatang peliharaan seperti ayam, itik, lembu, kambing, anjing dan kadang-kadang dengan ular.

10. Nymphomania

Perempuan yang kuat nafsu seks, tidak puas satu lelaki. Mereka akan melakukan seks dengan banyak lelaki.

valentina-nappi-gangbang-con-i-neri-611740

 

11. Exhibitionisme

Orang yang suka melihat perempuan berjalan khusunya bahagian punggung sehingga menimbulkan keghairahan.

12. Fetishisme

Lelaki yang suka menyimpan dan mengumpul barang-barang perempuan seperti coli, seluar dalam, rambut, tuala dan sebagainya.

13. Homoseks

Seks dikalangan lelaki sama lelaki, kebiasaanya mereka melakukan seks dengan cara memasukkan zakar ke dubur. Lelaki jenis ini jika berkahwin sekali pun, mereka tetap akan melakukan seks dengan isteri melalui dubur. Seks beginilah puncanya penyakit AIDS atau HIV.

Gaytwin

14. Incest

Melakukan seks dengan keluarga terdekat seperti ibu, adik, kakak, bapa.

15. Lesbian

Lesbian di kalangan remaja melayu tidak begitu serius. Ia berlaku di kalangan anak-anak remaja perempuan yang tinggal di asrama atau di kilang-kilang. Biasanya kumpulan perempuan ini tidak sukakan lelaki, maka mereka beralih melakukan cumbuan-cumbuan dikalangan sesama mereka. Satu orang bertindak sebagai lelaki dan satu orang bertindak sebagai perempuan.

Helen_and_Jenny-388799

16. Molest

Percubaan melakukan seks secara paksa sama ada raba-raba punggung atau buah dada atau mengambil kesempatan sewaktu melakukan pemeriksaan kesihatan.

17. Necrophilia

Orang yang melakukan seks dengan mayat.

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/