3 Cara Elak Pancut Awal

pancut awal
pancut awal

pancut awal

Masalah pancut awal sering dihadapi oleh lelaki yang sudah berumahtangga ketika bersetubuh dengan isteri. Ini kerana banyak faktor yang menyumbang kepada masalah pancut awal ini. Di antaranya ialah faktor pemakanan, minum ais, penyakit, tekanan dan tidak mengamalkan gaya hidup yang sihat.

Ramai suami yang pancut awal atau tewas dengan mudah ketika bersetubuh. Masalah pancut awal ini akan memberi kesan jangka panjang kepada pasangan kerana tidak mencapai kepuasan bersama sekaligus nafkah batin tidak dapat ditunaikan dengan sempurna oleh suami.

Berikut di bawah adalah cara untuk menyelesaikan masalah pancut awal yang ingin admin kongsikan :

1. Jumpa Pakar Sakit Tuan

Terdapat pelbagai cara untuk merawat masalah pancut awal ini, Rawatan rawatan ini adalah bergantung kepada punca yang menyumbang kepada masalah ini. Jika masalah tak tahan lama ketika mendayung disebabkan oleh aspek perubatan, contohnya penyakit berbahaya seperti kencing manis atau darah tinggi, cara rawatan terbaik adalah dengan berjumpa pakar perubatan iaitu doktor atau pun pakar sakit tuan.

2. Amalkan Suplemen Dan Ubat Tahan Lama

Produk Kesihatan Seks Lelaki

Produk Kesihatan Seks Lelaki

Pada masa sekarang terdapat banyak ubatan dan makanan tambahan iaitu suplemen yang menjamin boleh menyelesaikan masalah pancut awal ini seperti Vimax Brown Original, Extenze, Vigrx, Semenax dan macam-macam lagi. Kaji selidik yang dilakukan terhadap pengunjung laman web mendapati boleh dikatakan hampir kesemua ubat, serum, krim dan gel seperti Maca Delay Spray, Vimax Delay Spray, Men Secret Gel, Stud 100 dan PL Super Gel terbukti berkesan di dalam membantu dan mencegah masalah pancut awal.

3. Posisi Atau Kedudukan Seks

posisi seks spoon

posisi seks spoon

Tidak semua posisi seks sama. Ada posisi seks yang beri lebih nikmat kepada suami, dan ada pula posisi seks yang beri iebih nikmat kepada isteri. Begitu juga dengan posisi seks lambat pancut. Terdapat posisi posisi seks yang jika diamalkan boleh membantu suami untuk tahan lama dan elakkan pancut awal ketika berdayung. Secara ringkasnya, posisi posisi seks ini membuat zakar suami kurang dirangsang oleh faraj isteri, tetapi dalam masa yang sama posisi posisi seks ini membuat isteri merasai nikmat sepenuhnya, Ini secara tidak langsung membantu suami untuk tahan lama ketika bersetubuh.

Mereka yang tidak pernah mencuba pelbagai posisi seks ketika bersetubuh tidak akan sedar tentang perkara ini. Jika anda hanya mencuba dua atau tiga posisi dalam hubungan seks, sudah pasti anda akan merasakan semua posisi seks adalah sama, Tetapi jika anda telah cuba pelbagai posisi seks, sudah pasti anda pernah merasakan terdapat posisi seks yang membuat anda tahan lama dan lambat pancut.

Posisi seks spoon adalah posisi seks yang”slow and steady”. Posisi seks ini dayungan zakar adalah perlahan dan cetek, jika saiz zakar kecil. Ramai yang akan bertanya kalau dah slow, cetek pula tu mungkin akan pancut lambat, tetapi bagaimana nak buat isteri puas Mudah, gunakan kreativiti anda. Pada posisi ini anda boleh merangsang seluruh tubuh isteri dengan tangan. Payudara, punggung, dan alat sulit isteri terdedah untuk anda rangsang Anda boleh merangsang bahagian kelentit isteri dan jika betul tekniknya, dengan mudah anda boleh buat isteri klimaks dan orgasme pada posisi ini selain posisi

Kesimpulannya, tiada jalan mudah untuk menyelesaikan masalah pancut awal. Jika benar ada jalan pintas, sudah pasti kajian tidak membuktikan masih ramai lelaki yang mengalami masalah ini pada masa sekarang. Apa yang penting ialah anda berusaha dengan tekun untuk membantu meningkatkan nikmat hubungan seks dan beri kepuasan kepada isteri.

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/