3 Ciri Air Mani Sihat

Ciri Air Mani Sihat
Ciri Air Mani Sihat

Ciri Air Mani Sihat

Air mani sihat adalah air mani lelaki yang boleh membuatkan isteri hamil dalam tempoh terdekat selepas melakukan hubungan seks dengan pancut dalam. Ketika ejakulasi penis atau zakar akan mengeluarkan cecair putih yang dipanggil air mani. Pengeluaran air mani lelaki dalam ejakulasi pertama memiliki volume yang bervariasi. Bahkan air mani lelaki yang dikeluarkan ketika ejakulasi mengandungi 40 juta hingga 600 juta sperma, bergantung pada volume ejakulasi dan lamanya waktu sejak ejakulasi berakhir.

Melalui mata kasar, air mani sihat lelaki yang normal dapat dikenal pasti daripada bentuk, warna, bau dan rasanya. Ini adalah kerana untuk mengetahui air mani sihat atau pun tidak sihat dan sperma secara terperinci memang seharusnya dilakukan pemeriksaan di makmal. Namun selain kualiti air mani sihat, teknik pancut dalam pancutan air mani setelah klimaks juga memainkan peranan yang besar untuk suami menghamilkan isterinya.

Berikut dibawah ini adalah 3 ciri-ciri air mani sihat bagi seorang lelaki :

1. Bentuk

Air mani sihat yang normal berwarna putih krim. Setelah ejakulasi, air mani akan berubah seperti jelly. Dalam tempoh 30 minit akan sedikit cair dan semakin bening. Tahap kekentalan air mani memainkan peranan penting dalam peranakan.

2. Bau

Air mani sihat berbau seperti klorin dalam air mani adalah normal. Jika air mani berbau busuk, ia merupakan tanda infeksi atau berlakunya jangkitan.

3. Rasa

Air mani sihat memiliki fruktosa cukup tinggi sehingga rasanya sedikit manis. Tapi, rasanya cenderung berubah dan boleh dipengaruhi oleh pola pemakanan. Jika terlalu banyak makan daging merah, bawang dan kopi, air mani akan terasa pahit dan masam. Air mani sihat terasa manis jika seseorang lelaki itu banyak mengambil buah-buahan seperti epal, pisang, oren atau buah-buahan lain yang mengandungi gula semulajadi.

 

Info Ekstra Petua Bahagia!

Ciri-Ciri Air Mani Tidak Sihat:

  1. – Jumlah Air Mani Sedikit.
  2. – Air Mani Terlalu Kental
  3. – Air Mani Berwarna Merah Atau Coklat
  4. – Air Mani Berwarna Kunig Atau Hijau
  5. – Air Mani Berbau Busuk

Semoga ianya bermanfaat bagi kaum suami diluar disana.

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/