3 Petua Hilangkan Bau Badan

bau badan
bau badan

bau badan

Apa itu bau badan? Bau badan ialah bau yang kurang menyenangkan akibat daripada gaya hidup yang aktif dan peluh yang keluar daripada tubuh badan kita.

Kebiasaannya bau yang kurang menyenangkan terutamanya di bahagian ketiak, pelipat-pelipat kaki dan tubuh badan akan mengundang rasa kurang selesa kepada orang sekeliling kita walaupun memakai deodorant. Adakalanya deodorant yang dipakai tidak membantu untuk menghalang atau menghilangkan bau busuk. Punca bau badan boleh disebabkan oleh bahan buangan terkumpul dalam badan akibat proses pencernaan yang tidak sempurna.

Walaupun banyak produk untuk menghilangkan bau ada di pasaran, tidak salah untuk kita mencuba rawatan secara tradisional, yang telah lama diamalkan oleh nenek moyang kita sejak dahulu lagi.

1. Timun

Hiriskan timun kepada beberapa potongan kecil, kemudian gosokkan di ketiak anda ketika mandi. Selepas itu, barulah dibilas bersih. Amalkan setiap kali ketika mandi. Anda akan nampak kesannya nanti dan bau badan akan hilang serta merta selepas mandi. Timun dipercayai amat bagus untuk menyegarkan badan ketika mandi dan ia juga membantu di dalam menghilangkan bau yang kurang menyenangkan.

2. Limau Kasturi

Amalkan gosok di ketiak atau bahagian lipatan badan seterusnya jangan dibuang. Rendamkan di dalam air mandian dan mandi dengan air tersebut. Bau badan anda pasti akan hilang.

3. Daun Sirih

Ambil 20 helai daun sireh dan rebuskan dengan air sebanyak 1 liter. Gunakan air rebusan tersebut untuk mandi di pagi hari. Amalkan selalu untuk hasil yang berkesan hilangkan bau badan. Daun sirih bertindak sebagai antiseptik di samping mengandungi zat aktif. Daun sirih diakui dapat menghilangkan bau badan yang disebabkan oleh bakteria.

Pelbagai cara boleh diamalkan untuk menghilangkan bau badan. Jangan berhenti mencuba. Ingat, tiada siapa suka jika badan anda berbau! Anda boleh mencuba produk kami iaitu wangian untuk lelaki dan wanita Pheromiss, Pheromances, Pherolins, Phero Max, Phero-X dan Mystique Swiss seperti gambar di bawah ini.

Produk pewangi hilangkan bau badan

Produk pewangi hilangkan bau badan

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/