4 Bahan Hilangkan Ketuat

ketuat
ketuat

ketuat

Ketuat atau kutil berpunca daripada virus HPV. Kebanyakan orang memang menjadi pembawa kepada virus ini. Tak semua orang akan mendapat ketuat, tetapi sesetengah orang yang badannya tak dapat memendam kegiatan virus ini akan mendapat ketuat. Ianya mempunyai “akar” yang mana akar ini jika tidak dihapuskan, tetapi akar ini akan menyebabkan kutil ini tumbuh kembali. Kita perlu memusnahkan akar ketuat supaya ketuat tidak datang kembali.

Admin pasti ramai yang mengalami masalah ketuat. Ada yang di kaki, ada yang di tangan. Macam mana pun, ketuat ni memang menyemak dan anda pasti lagi suka kalau ia hilang betul tak?

Bahan-bahan yang diperlukan untuk menghilangkan ketuat

bahan yang diperlukan untuk hilangkan ketuat

Kita perlukan:

  1. Apple Cider Vinegar – Ini bahan aktif yang akan membunuh ketuat. Asid asetik dalam cuka sangat efektif untuk membunuh akar ketuat. Kalau tak ada Apple Cider Vinegar boleh guna cuka makan yang biasa tu. Balsamic vinegar pun boleh tapi mahal.
  2. Kapas – Kapas akan menyerap dan menyimpan cuka. Gunakan kapas yang daya menyerapnya kuat. Facial cotton pun boleh digunakan.
  3. Plaster atau Duck Tape – Plaster atau duck tape bertujuan untuk memegang kapas yang direndam dalam cuka. Gunakan tape yang kuat daya lekatnya.
  4. Vaseline – Asid dalam cuka tidak kenal kulit sihat atau kulit ketuat. Dengan menyapukan vaseline pada kulit sihat, ia terlindung dari tindakbalas cuka.

Untuk Hasil Yang Lebih Cepat

Kalau anda tak mahu tunggu berhari-hari untuk membuang kutil yang menjengkelkan tu, anda boleh cuba produk ini
Klik gambar untuk cuba Wartner. Wartner berfungsi dengan cara membekukan kutil hingga ke akarnya. Bila akar beku, baru ianya akan betul-betul mati. Ini adalah proses sama yang digunakan oleh doktor pakar kulit, tetapi lebih murah berbanding klinik.
original

Kesimpulan

Tak perlu pergi jumpa doktor dan bayar mahal-mahal di klinik untuk merawat. Rawatan boleh dilakukan di rumah dengan bahan-bahan yang sedia ada. Hanya perlu bersabar sedikit untuk menikmati hidup bebas dari kutil ini. Kaedah ini sangat efektif kerana ia membunuh punca dari akarnya, dan ia tidak akan boleh tumbuh kembali. Cubalah teknik ini, dan jika anda dapat manfaat tolong share dengan rakan dan keluarga.

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/