4 Cara Merawat Mati Pucuk

Merawat Mati Pucuk
Merawat Mati Pucuk

Merawat Mati Pucuk

Merawat mati pucuk perlu diusahakan oleh para suami yang menghadapi masalah kesihatan mati pucuk. Bagi lelaki yang menghadapi masalah mati pucuk akan menyebabkan prestasi dan keadaan hubungan seksual suami isteri akan terganggu.

Kadangkala suami berusaha merawat mati pucuk dengan pelbagai usaha dan ada pula suami yang tidak melakukan apa-apa usaha untuk merawat masalah mati pucuk yang dihadapinya. Ini merupakan sesuatu yang tidak betul apabila suami berdiam diri dan tidak cuba merawat mati pucuk yang dihadapinya. Kesianlah kepada isteri. Mereka memerlukan nafkah dan layanan batin secukupnya dari suami.

Antra petua, teknik, cara, kaedah, panduan atau petua merawat mati pucuk ini yang boleh diamalkan adalah seperti berikut ini. Cubalah kita amalkan teknik, cara, kaedah, panduan atau bagaimana cara; petua merawat masalah mati pucuk ini agar masalah tersebut boleh diselesaikan. In shaa Allah.

Banyakkan Berdoa Pada Allah SWT Moga Disembuhkan Penyakit Mati Pucuk Suami

4 Petua Tradisional Untuk Merawat Mati Pucuk

 1. Ara Jalar

Ambil buah ara jalar, belah dua dan keringkan. Apabila sudah kering, rebus hingga mendidih. Setelah sejuk, tapis dan minum. Khasiat ara jalar ini dipercayai boleh merawat mati pucuk.

 2. Lembah Rimba atau Kelapa Puyuh

Daun dan akar Lembah Rimba dibasuh bersih, direbus sehingga air tinggal separuh. Setelah sejuk, tapis dan minum air rebusan tersebut. Amalkan selalu meminum air rebusan herba ini kerana khasiatnya di dalam merawat mati pucuk tidak boleh disangkal lagi di kalangan orang tua-tua.

3. Lada Hitam

Ambil 10 gram lada hitam, 5 gram rizom halia (kupas kulitnya), 15 gram biji kucai, 15 gram biji peria (yang kering), dan gula kabung secukupnya. Rebus kesemua bahan tersebut dalam 300 ml air dan biarkan sehingga mendidih. Setelah sejuk, tapiskan dan amalkan meminumnya 3 kali sehari iaitu 150 ml sekali minum.

 4. Halia

Ambil rizom halia sebesar ibu jari, kupas kulitnya, basuh dan parut. Hasil parutan halia itu kemudian dicampur dengan air perahan sebiji limau nipis, sebiji telur ayam kampung, 1 sudu teh serbuk kopi, 1 sudu makan madu dan 1 sudu makan kicap. Amalkan memakan ramuan ini seminggu sekali bagi merawat mati pucuk.

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/