4 Ciri Wanita Ketagih Melancap

Ciri Wanita Ketagih Melancap
Ciri Wanita Ketagih Melancap

Ciri Wanita Ketagih Melancap

Ketagih melancap atau onani sering dijadikan aktiviti untuk melampiaskan nafsu syahwat tak kira lelaki atau wanita. Pada masa dahulu, aktiviti ketagih melancap sering dikaitkan dengan kaum lelaki. Tetapi pada zaman sekarang di mana aktivis feminisme semakin menjadi-jadi, kaum wanita tanpa segan-silu membicarakan tentang onani secara terbuka.

Laman sosial, laman web, dan media barat sering memberi kelebihan kepada mereka yang ketagih melancap. Untuk menghilangkan stress, salah satu contoh aktiviti sihat, dan sebagainya. Sedangkan kita sebagai masyarakat timur yang penuh budaya, dan berpegang dengan agama sudah pasti menganggap budaya atau mereka ketagih melancap atau aktiviti onani adalah salah satu aktiviti seks yang tidak sihat.

Tanda-Tanda Wanita Ketagih Melancap

Nafsu wanita sebenarnya lebih tinggi dari lelaki. Cumanya mereka pandai mengawal nafsu mereka berbanding kaum lelaki. Tetapi apabila nafsu tersebut gagal dikawal, ramai yang mengambil langkah mudah dengan ketagih melancap. Terlaku kerap onani secara tak langsung akan menyebabkan berlakunya penyakit ketagihan onani, yang disenaraikan sebagai salah satu aktiviti yang buruk.

olivia-munn-sexy

Berikut dibawah ini ialah 4 ciri-ciri wanita ketagih melancap.

1. Tidak Puas Seks

Wanita yang gemar melancap selalunya akan dingin dengan pasangan dalam hubungan seks. Dalam erti kata lain, ramai wanita di dalam kategori ini yang menipu orgasma, iaitu berpura-pura puas ketika bersetubuh dengan pasangan mereka.

Perkara ini terjadi kerana mereka tidak dapat mencapai nikmat ketika bersama pasangan, seperti nikmat yang mereka rasakan ketika beronani. Kadang-kala kaum lelaki juga mengalami masalah ini. Tetapi sebaliknya, lelaki akan mudah pancut sekiranya mereka gemar beronani, berbanding kaum wanita yang semakin sukar untuk orgasme.

2. Kemaluan Kurang Sensitif

Ketika melancap, wanita selalunya lebih agresif berbanding hubungan seks normal bersama pasangan. Ini terjadi kerana tiada langsung perasaan malu, dan mereka dapat memuaskan diri mereka sepenuhnya. Perbuatan ini selalunya menyebabkan wanita terbabit sedikit kasar dengan kemaluan mereka. Hasilnya kemaluan melecet atau melepuh, akibat digosok dengan terlalu rakus.

Kecederaan ringan ini selalunya akan pulih dengan sendiri semasa tidur, di mana tubuh akan membaiki sendiri kecederaan tersebut. Walau bagaimanapun, wanita ketagih melancap akan meneruskan aktiviti onani mereka dalam masa yang singkat, menyebabkan kecederaan tersebut tidak dapat pulih sepenuhnya. Ini mengakibatkan permukaan alat sulit menjadi kasar, dan kurang sensitif pada sentuhan. Oleh itu kawasan ini memerlukan rangsangan yang lebih berbanding biasa untuk benar-benar terangsang.

3. Emosi Terganggu

Wanita ketagih melancap seringkali mengalami gangguan emosi. Atau boleh juga dikatakan wanita yang emosinya tidak stabil, akan sering melancap. Pendek kata, terdapat gangguan pada emosi wanita terbabit jika beliau sering menjadikan aktiviti onani sebagai cara melepaskan nafsu. Gangguan emosi ini juga akan mengakibatkan ketagihan kepada aktiviti yang buruk ini.

4. Sering Letih

Terlalu kerap melancap akan mengakibatkan wanita tersebut sering letih dan lesu. Melancap sebenarnya memerlukan tenaga yang lebih berbanding hubungan seks normal bersama pasangan. Keletihan dan kelesuan melancap ini dikenali dalam bidang perubatan sebagai keletihan “Mitochondria”.

Kelesuan ini berlaku apabila fungsi mitochondria, iaitu struktur yang menjana tenaga di dalam sel-sel tubuh berkurangan fungsinya. Ketagih melancap dengan berlebihan boleh menyumbang kepada keletihan ini, yang menyebabkan letih berlebihan selepas orgasma dengan melancap.

Kesimpulannya

Boleh dikatakan majoriti wanita ketagih melancap akan berasa bersalah selepas orgasme. Kemudian timbul rasa menyesal dan berjanji tidak akan mengulangi semula perbuatan tersebut sama seperti lelaki. Tetapi sayangnya sesalan tersebut hanya sementara. Sering kali tidak mereka akan kembali ketagih melancap apabila tidak dapat mengawal nafsu. Kitaran ini memberi kesan secara langsung kepada keyakinan individu terbabit. Mereka akan berasa kurang keyakinan diri, dan sukar untuk memberi fokus dalam aktiviti harian.

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/