4 Keburukan Lancap Batang Zakar

Lancap Batang Zakar
Lancap Batang Zakar

Lancap Batang Zakar

Definisi onani adalah aktiviti melancap, lancap batang zakar yang dilakukan sendiri bagi merangsang alat sulit bahagian kepala takuk zakar, tidak kira lelaki mahupun wanita untuk mencapai klimaks. Kadang-kala, peralatan seks seperti dildo toys dan vibrator juga digunakan bagi melancarkan proses onani untuk wanita manakala lelaki menggunakan pelincir seperti sabun dan juga minyak urut untuk lancap batang zakar bagi keluarkan air mani secara sengaja.

Kebanyakan mereka yang melakukan onani atau lancap zakar batang adalah mereka yang belum berkahwin atau pasangan tidak bersedia atau tidak berminat untuk melakukan hubungan seks. Mereka tidak dapat menahan keinginan hawa nafsu yang tinggi akibat pendedahan melampau terhadap video atau filem lucah atau godaan daripada pasangan.

Namun tidak ramai yang tahu tentang kesan buruk lancap batang zakar bagi lelaki pada kesihatan tubuh badan sama ada sekarang atau di masa akan datang. Jadi, admin PB ingin senaraikan kesan buruk lancap batang zakar untuk pengetahuan anda.

Kesan Buruk Lancap Batang Zakar

1. Mendatangkan Penyakit

Bagi wanita yang kuat beronani, mereka menyimpan banyak bendalir dalam badan kerana gangguan saraf buah pinggang yang menyebabkan saluran perkumuhan terganggu. Ini menyebabkan berat badan bertambah tanpa kawalan.

2. Ketagihan 

Bagi lelaki yang terlalu kerap melakukan lancap batang zakar, ia akan menjadi ketagihan kronik bila mana anda menginginkan kenikmatan itu setiap masa, termasuk ketika melalui jadual harian. Terbayang aktiviti seksual dan menjadikan anda hilang fokus.  Untuk menghilangkan ketagihan lancap batang zakar ini, mereka akan melakukannya di dalam tandas pada bila-bila masa.

3. Keletihan Yang Melampau

Aktiviti tidak sihat lancap batang zakar bagi lelaki ianya akan menyebabkan seseorang itu kehilangan nutrien dalam badan sekaligus menjadikan badan anda mudah letih dan tidak bermaya.

4. Gangguan Saraf Refleksologi

Tahukah anda, setiap saraf bahagian alat sulit, tidak kira lelaki mahupun wanita berkaitan dengan saraf refleksologi organ badan yang lain? Contohnya, zon mulut faraj berkaitan buah pinggang manakala zon liang faraj pula mempengaruhi kesihatan pankreas dan hati. Kerana itu, ditakdirkan wanita dan lelaki melampiaskan nafsu pada jalan yang betul dengan memasukkan batang zakar ke dalam lubang faraj. Jika beronani atau melancap, anda hanya fokus pada satu kawasan dan menyebabkan gangguan sistem pada organ badan yang berkaitan. Dengan lancap batang zakar untuk memuaskan nafsu syahwat adalah aktiviti yang tidak sihat dan ianya harus dibendung untuk kesihatan tubuh badan dalam jangka masa yang panjang.

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/