4 Tips Luruskan Rambut

Tips Luruskan Rambut
Tips Luruskan Rambut

Tips Luruskan Rambut

Dalam artikel ini, admin PB akan berkongsi tips dan cara yang berkesan untuk luruskan rambut. Tips sememangnya amat berguna untuk kehidupan hari ini. Sekarang ini, banyak rawatan rambut lurus di pasaran namun bahan yang digunakan tidak dapat dipastikan keselamatannya.

Walaupun begitu, demi fesyen ramai yang tidak ambil endah akan hal tersebut. Sekiranya bahan yang digunakan mengandungi bahan kimia tentulah ia boleh merosakkan rambut anda. Anda masih boleh mencari bilangan ubat meluruskan rambut, tips yang kita boleh gunakan untuk luruskan rambut yang kita semua mahukan yang tidak berlebihan dari segi kos dan tidak akan merosakkan rambut.

cute-hairstyles-for-long-straight-hair-fine-49849-500x400

Dibawah ini, admin ingin kongsikan dengan semua pembaca Petua Bahagia 4 tips luruskan rambut secara sihat.

1. Susu dan Madu Untuk Luruskan Rambut 

Susu dan madu juga boleh di gabungkan bersama-sama. Ia bukan sahaja untuk meluruskan rambut kita tetapi juga melindungi dari kerosakan yang lebih teruk dan memastikan ia sihat. Pertama sekali, tuang susu ke dalam cawan dan tambah satu sudu teh madu ke dalamnya. Selepas itu lumurkan pada rambut anda dan biarkan ia selama kira-kira dua jam. Kemudian, bilas dengan syampu dan ketika ia masih basah, sikat rambut anda dengan lembut dan lihatlah sendiri hasilnya selepas itu.

Kim-Tae-Hee1

2. Santan Untuk Luruskan Rambut

Kita semua sedia maklum bahawa santan sangat berkhasiat untuk rambut kita. Walau bagaimanapun, ia menunjukkan prestasi yang lebih baik dengan barangan tambahan. Contohnya, anda boleh menggabungkan jus lemon ke dalam segelas santan kelapa dan kemudian biarkan ia sejuk. Anda akan perasan selepas beberapa minit ia akan bertukar menjadi pes yang berkrim. Itu adalah tanda bahawa anda kini boleh menggunakan untuk rambut anda. Selepas siap melumurkan pes di seluruh rambut, anda kini boleh meletakkan tuala panas di kepala anda dan biarkan selama beberapa minit atau setengah jam. Selepas itu, anda kini boleh membilaskannya dengan syampu dan sementara masih basah, sikat rambut anda dengan lembut dan perlahan-lahan. Ulangi cara ini selama 3 minggu dan anda akan lihat bagaimana rambut anda secara beransur-ansur lurus serta berkilat dan sihat.

Fashion model with long straight hair.

3. Susu Untuk Meluruskan Rambut 

Jangan terkejut bahawa susu tidak hanya sumber yang berguna dan berkalsium untuk tulang tetapi juga akan menyempurnakan untuk meluruskan rambut kita. Apa yang anda boleh lakukan ialah mengisi susu dalam 1/3 cawan . Sebelum itu, anda perlu untuk mencuci rambut anda dan biarkan ia benar-benar kering. Selepas itu, ratakan susu ke rambut anda dan biarkan ia selama kira-kira 20 minit. Seterusnya, basuh dan perlahan-lahan sikat rambut anda sementara ia masih basah.

Beauty Model girl with Healthy Brown Hair. Beautiful brunette woman touching her long smooth shiny straight hair. Hairstyle. Hair cosmetics, haircare. Hair care, extensions. Isolated on white

4. Minyak Rawatan Panas Untuk Luruskan Rambut 

Rawatan minyak panas tidak digunakan untuk keadaan yang mendalam dan rawatan rambut untuk rambut yang cacat. Tahukah anda minyak panas juga boleh luruskan rambut kita kerana ia melembapkan folikel rambut. Apa yang anda perlu lakukan ialah mula-mula meletakkan minyak (terutama bagi minyak panas yang boleh dibeli di pasaran) pada mangkuk dan haba. Memanaskan bergantung kepada arahan dan ratakan seluruh kepala. Anda boleh melindungi kepala dengan tuala mandi dan kemudian biarkan selama kira-kira 15 hingga 30 minit.

hairstyles-for-long-hair-photos-2

Di samping luruskan rambut anda, ia juga menjadikan rambut kembali bersinar dan sihat. Lakukan sekali seminggu untuk mengekalkan rambut yang lembut, berkilat dan lurus.

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/