5 Posisi Seks Sihat

posisi seks sihat
posisi seks sihat

posisi seks sihat

Bila bercerita berkenaan seks, posisi  seks sihat adalah kunci di dalam memastikan pasangan merasa selesa dan puas. Jika keselesaan bersama dititikberatkan dalam soal perhubungan seks sudah tentu ia akan mencapai kepuasan bersama. Banyak kemahiran posisi seks yang korang lakukan ketika mendayung yang cuba diadaptasi melalui buku-buku, cerita orang tua atau kawan-kawan atau secara jujurnya melalui video porno. Adakah semua skill posisi ini senang dipratikkan atau tidak menyeksa pasangan anda demi memenuhi kepuasan nafsu seks anda  ?… Sudah tentu, ianya bergantung kepada kedudukan atau posisisi seks sihat korang. Kunci kepada kebahagiaan rumah tangga adalah persefahaman dan tolak ansur. Jika anda ingin mencuba posisi seks sihat yang baru anda perlulah bertanya, berbincang dan membuat persetujuan bersama dengan pasangan anda untuk menikmati sepenuhnya pelayaran bahtera anda di atas ranjang. Bagi mereka yang mengalami masalah sakit belakang, cepat merasa kekejangan, dan lutut menggigil ketika melakukan hubungan seks dengan pasangan anda itu adalah salah satu posisi seks yang tidak sihat dan tidak patut dilakukannya lagi demi mencapai klimaks dan orgasm bagi isteri anda.

Satu kajian baru-baru ini berkenaan posisi seks sihat yang dilakukan di Universiti Waterloo memberi tumpuan kepada bagaimana tulang belakang bergerak semasa melakukan hubungan seks dan cuba untuk mencari kedudukan atau posisi seks sihat yang terbaik yang akan membuat pasangan anda berasa selesa pabila melakukan hubungan kelamin (terutama yang mendukung tulang belakang mereka).

Pada dasarnya, jika pasangan anda mengalami kesakitan selepas duduk dalam tempoh masa yang lama, dia akan mengalami masalah flexion-intolerant, dan gaya ‘side-by-side’ atau ‘doggy- style’ adalah way to go. Dan jika sekiranya pula dia berasa sakit apabila dia menghadap kebawah, dia mengalami masalah ‘extension-intolerant’.

Sekarang inilah masanya untuk anda belajar 5 posisi seks sihat yang ‘awesome’ yang akan merangsang pasangan anda mengikut ‘tempo’ yang anda mahukan :

1. Posisi Seks Sihat The Lock and Pose

The Lock and Pose

The Lock and Pose

Ini gaya posisi seks sihat kemasukkan dari belakang. which is classic! ketika pasanagan anda menghadap kepala dan badannya ke belakang dikatil, lakukan penetrasi secara perlahan tanpa meletakkan sebarang beban tubuh anda diatasnya sambil ketika itu cium tubuhnya serta lehernya seiring sepanjang pelayaran.

2. Posisi Seks Sihat The Puppet Master

The Puppet Master

The Puppet Master

Posisi seks sihat ini adalah posisi secara duduk yang membolehkan penetrasi secara penuh dilakukan ketika dia duduk di pinggir belakang bangku, punggung terjulur keluar, berdiri di belakang dia dan lakukan penetrasi. Namun posisi seks sihat seperti ni menghadkan pasangan anda untuk ‘flexing’, ia terpulang kepada anda pula untuk melakukannya dengan cara yang betul. Anda boleh mengubah gerakan dengan meletakkan tangan anda pada bahunya atau pinggulnya, dan hayunkan pinggul anda pada masa yang sama.

3. Posisis Seks Sihat Bronco Buster

Bronco Buster

Bronco Buster

Ini adalah kedudukan unggul perempuan atau posisi seks sihat yang paling digemari kebanyakan lelaki. Sama ada ia adalah satu meja kopi atau kerusi lounge, cari tempat di mana anda boleh berbaring dan biarkan kaki anda tergantung dari tepi, manakala pasangan anda mendapat ruang untuk meletakkan kaki di sebelah sama ada, dan berdiri di atas kakinya untuk bergerak di atas anda. Letakkan tangan anda di pinggangnya ketika dia bergerak ke atas dan ke bawah, kiri ke kanan.

4. Posisi Seks Sihat Raising The Mast

Raising The Mast

Raising The Mast

Posisi seks sihat ini adalah kedudukan mantap dan kami pasti kebanyakan lelaki suka gila punya. Dalam keadaan anda berlutut, rehatkan tumit pasangan anda terhadap bahu korang. Kedudukan ini membolehkan anda untuk menikmati pelbagai peringkat penetrasi. Untuk bonus tambahan, letakkan bantal di bawah punggung dan ia akan memberikan nikmat orgasm yang akan membuat lutut pasangan anda menggigil dan lemah longlai akibat kesedapan.

5. Posisi Seks Sihat Bamboo Split

Bamboo Split

Bamboo Split

Posisi seks sihat ini adalah kedudukan side-by-side bagi mereka yang suka untuk bergerak pada kadar tempo yang lebih santai. ketika pasangan anda berada pada kedudukkan mengiring, rapatkan tubuh anda dibelakangnya sambil melakukan penetrasi secara perlahan, angkat kakinya letak diatas kaki anda
sambil ‘mengurut’ badannya dimana tangan anda mampu mencapainya.

 

 

Dikemudian hari apa yang pasti kita haruslah sentiasa kreatif untuk mengekalkan kehangatan hubungan intim pasangan anda dalam melayari bahtera perkahwinan. Jika ada posisi sesk sihat yang lain sila kongsikan bersama admin dan semoga ianya bermanfaat kepada semua kaum Adam.

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/