5 Punca Zakar Pendek

Punca Zakar Kecil
Punca Zakar Pendek

Punca Zakar Pendek

Zakar pendek dan mengecut? Ramai lelaki mengeluh kerana saiz zakar menjadi kecil dan mengecut ketika usia meningkat. Adakah faktor zakar pendek dan zakar mengecut ini betul-betul disebabkan oleh faktor usia atau terdapat faktor-faktor lain?

Zakar pendek menjadi masalah untuk anda dan pasangan mempratikkan beberapa jenis posisi seks yang sememangnya memerlukan saiz zakar panjang dan zakar besar untuk menjadikan hubungan seks seperti posisi seks doggie berkesan dan mencapai kepuasan seks yang sebenar.

Pada artikel kali ini admin ingin kongsikan 5 punca zakar menjadi pendek dan kecil seperti dibawah ini.

Penjelasan Kenapa Zakar Pendek dan Mengecut?

Ikuti ulasan tentang zakar pendek dan zakar mengecut dari Dr. Ismail Thamby.

1. Pengambilan Makanan Kesihatan

Pengambilan makanan kesihatan oleh segelintir ahli bina badan selain individu yang gemar bersenam secara mengangkat besi boleh menyebabkan buah dada membesar, manakala zakar pendek dan mengecut, menjadikannya kurang mantap ketika beraksi.

2. Kesan Sampingan Steroid

Kesan sampingan itu bukan perkara baru, malah sering dialami ahli bina badan dan angkat besi hasil pengambilan makanan kesihatan mengandungi steroid tanpa mendapat nasihat doktor. Steroid yang diambil tanpa nasihat doktor boleh mengakibatkan hormon testosteronnya menurun hingga membuatkan zakar pendek selain mengecut.

3. Bersenam Angkat Besi

Pada mulanya, individu yang berdepan perkara terbabit mempunyai saiz zakar normal, tetapi masalah timbul apabila mereka mula bersenam dengan mengangkat besi untuk membentuk anggota tubuh.

4. Nasihat Doktor

Individu yang mengambil steroid untuk membuatkan otot mantap, tegap, timbul dan membesar, perlu mendapatkan nasihat doktor kerana mungkin ia kelihatan seperti makanan kesihatan biasa tetapi sebenarnya mengandungi bahan berkenaan.

5. Androsteindion

Mereka perlu memastikan apa yang diambil sebagai makanan kesihatan itu tidak mengandungi steroid atau hormon Androgen (selain hormon testosteron) seperti Androsteindion dan DHEA yang menjadi makanan kesihatan biasa dalam produk bina badan. Androsteindion boleh berubah kepada hormon estrogen dalam badan dan ini akhirnya menyebabkan buah dada pengambilnya besar, manakala zakar pendek selain kurang mantap.

Kesimpulan

Mereka digalak meneruskan senaman tetapi dinasihatkan berhenti mengambil steroid bagi mengelak masalah terbabit berpanjangan hingga mengganggu kelancaran hubungan seksual. Individu yang terbabit dalam sukan bina badan atau angkat besi tanpa menggunakan steroid juga berdepan risiko zakar pendek dan mengecut.

Bagaimanapun, ia berlainan kerana jika zakar pendek dan mengecut, ia disebabkan kekerapan bersenam dan mengangkat besi membuatkan semua otot badan, termasuk otot kemut, dalam keadaan mencengkam untuk mengukuhkan struktur tubuh ketika senaman lasak dilakukan.

Ketika itu, zakar yang tidak menegang tertarik ke dalam dan selepas otot lega ia kembali kepada keadaan normal.

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/