5 Seks Tanpa Penetrasi

Seks Tanpa Penetrasi
Seks Tanpa Penetrasi

Seks Tanpa Penetrasi

Penetrasi bermaksud melakukan hubungan seks dengan menujah atau memasukkan batang zakar ke dalam lubang faraj wanita dengan melakukannya berkali dayungan sehingga lelaki dan wanita mencapai tahap klimaks iaitu kepuasan bersama. Namun ada masa-masa wanita tidak boleh melakukan hubungan seks dengan suami kerana datang haid. Jadi untuk mengelakkan seks anal dan atas kerelaan masing-masing, anda dan pasangan boleh mencuba alternatif seks tanpa penetrasi yang akan admin PB kongsikan di bawah ini

Ramai yang tidak tahu bahawa istilah hubungan seks bukan sekadar penetrasi tusukan zakar ke dalam faraj atau kemaluan wanita. Terdapat teknik-teknik hubungan seks yang tidak memerlukan penetrasi tetapi dapat memberikan kepuasan seperti penetrasi zakar ke dalam faraj bagi pasangan. Ramai pasangan suami isteri yang tak tahu tentang teknik seks tanpa penetrasi juga boleh memberi kepuasan.

Antara 5 teknik hubungan seks yang dapat memberikan kepuasan tanpa penetrasi ialah seperti di bawah ini.

1. Intermammary Intercourse

Teknik yang digemari oleh masyarakat Eropah. Zakar akan diletakkan di antara kedua buah dada atau payudara, dan kemudian zakar akan digosokkan dengan buah dada wanita dikepit untuk memberikan geseran dan rangsangan kepada zakar lelaki. Selalunya dilakukan sehingga mencapai ejakulasi dan terpancut air mani pada payudara wanita.

2. Fedoral Intercourse

Seperti Intermammary Intercourse, cuma kali ini zakar digeselkan dan zakar digosokkan di celah-celah paha perempuan. Tetapi zakar tidak akan ditusukkan kedalam faraj atau kemaluan wanita.

3. Masturbasi Mutual (Mutual Masturbation)

Pasangan suami isteri saling merangsang antara satu samai lain dengan cumbuan, sentuhan dan ciuman terhadap zakar dan faraj dan saling bermasturbasi atau melancap. Kenikmatan dapat dicapai dengan melihat pasangan anda masturbasi atau melancap. Boleh juga lelaki yang memasturbasikan atau melancap kemaluan wanita, dan sebaliknya.

4. Seks Oral (Oral Sex)

Salah satu teknik hubungan seks yang disukai ramai. Walaupun selalunya seks oral sekadar menjadi pembuka bicara, atau foreplay, seks oral juga boleh dilakukan sehingga pasangan mencapai ejakulasi dan kepuasan.

5. Outercourse

Kata orang Melayu ringan ringan. Contohnya pakaian luar dah hilang entah ke mana, tetapi pakaian dalam masih melekat utuh. Pasangan remaja selalunya memilih teknik ini untuk berkasih-kasihan. Elakkan melakukan maksiat yang ditegah Agama.

Itu lah teknik-teknik hubungan seks yang boleh anda cuba bersama pasangan anda tanpa perlu melakukan penetrasi. Cuba la sekali-sekala. Kadang-kadang benda yang baru boleh mencetuskan keintiman yang dahulu.

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/