5 Tips Gembirakan Isteri

5 tips gembirakan isteri

5 tips gembirakan isteri

Gembirakan isteri tidaklah sesukar mana pun asalkan suami tahu tentang tips atau cara-cara yang akan admin senaraikan seperti di bawah ini. Suami juga haruslah sentiasa beringat tak kan lah asyik isteri sahaja yang nak menjaga hati suami. Sekali-sekala anda perlulah ada sikap give and take, barulah kehidupan berumahtangga anda sentiasa mekar kekal bahagia.

5 Tips Untuk Gembirakan Hati Isteri

1. Selalu Memohon Maaf

Kurangkan sifat ego anda itu dengan memohon maaf kepada isteri seandainya anda ada melakukan sebarang kesalahan. Memohon maaf bukan terhad sahaja dalam bentuk kesalahan malah sekiranya anda melihat isteri dalam keadaan berduka atau bersedih sekalipun anda juga boleh meminta maaf walaupun itu bukan salah anda. Sifat sebegini akan membuatkan isteri anda berasa gembira dan dia tahu bahawa ini merupakan bukti yang anda amat mengambil berat dan menyayangi dia sepenuh hati.

2. Beri Hadiah

Memberikan hadiah seperti bunga dan coklat merupakan satu lagi perkara yang bagus untuk memberikan kegembiraan buat isteri anda. Aktiviti ini boleh dilakukan sekali-sekala dan jangan hanya tunggu untuk memberikan hadiah pada tarikh-tarikh yang penting sahaja. Lakukan kejutan dan pasti isteri anda akan berasa gembira disaat dia menerima hadiah tersebut. Melalui cara ini juga menunjukkan bahawa anda benar-benar mencintai dirinya.

3. Pujuk dengan Kata-kata Cinta

Beritahu dia yang anda benar-benar cinta dan anda tidak mahu dia diselubungi dengan kehidupan yang sedih. Apabila anda melihat dia dalam keadaan sedih atau seolah-olah berputus-asa maka lekas-lekaslah memujuk dia dengan kata-kata cinta. Wanita sememangnnya selalu memerlukan perhatian. Pujuklah dia sehingga dia mula boleh mengukir senyuman dan perasaan dia kembali normal.

4. Mengaku Jika Ada Berbuat Kesalahan

Mengaku akan kesalahan anda dan berjanji tidak akan mengulanginya lagi. Jika isteri anda rasa tersinggung dengan kesalahan yang anda lakukan maka cepat-cepatlah mengakui kesalahan tersebut. Suami yang baik ialah suami yang berjanji untuk tidak mengulanginya pada masa hadapan tetapi ingat janganlah pula hanya pandai berkata di mulut tetapi teruslah bertindak.

5. Bermanja dengan Mengurut-urut Isteri

Anda seharusnya kreatif dalam membawa kesegaran dalam rumahtangga seperti melakukan aktiviti bermanja-manja dengan isteri melalui cara mengurut. Jika sebelum ini anda jarang atau tidak pernah melakukannya, bertindaklah sekarang!. Anda boleh cuba mengurut isteri anda kerana melalui aktiviti yang segar seperti ini pasti akan dapat menggembirakan hati dan perasaannya yang mungkin seharian penat berkerja dalam menguruskan rumah dan anak-anak di rumah.

  • “Cintai isterimu… apabila dia merasa kopi atau teh anda. Dia hanya untuk memastikan rasanya sedap untukmu”
  • “Cintai isterimu… apabila dia ‘memaksa’ anda untuk bersolat. Dia hanya ingin masuk syurga bersamamu”
  • “Cintai isterimu… apabila dia menyuruh anda bermain dengan anak-anak. Kerana dia tidak melahirkan anak itu dengan sendirinya tanpa dirimu”
  • “Cintai isterimu… apabila dia masak tidak sesedap ibumu. Kerana dia masih mencuba menjadi yang terbaik untukmu”
  • “Cintai isterimu… apabila dia merasa cemburu. Kerana dia memilihmu daripada berjuta lelaki di luar sana”

gembirakan isteri

P/S : Bersyukurlah wahai para suami yang memiliki isteri yang cantik, baik hati dan penuh sifat tanggungjawabnya dalam mengurus rumahtangga kamu. Mudah-mudahan tips di atas dapat membantu para suami mengecapi kebahagiaan dan kemanisan hidup berumahtangga. Bagi lelaki yang ingin membesar, memanjangkan senjata dan tenaga batin anda ‘power’ seperti orang muda KLIK SINI

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/