5 Tips Miliki Tubuh Badan Idaman

Bentuk Tubuh Badan Idaman
Bentuk Tubuh Badan Idaman

Bentuk Tubuh Badan Idaman

Memiliki tubuh badan idaman dan mengiurkan adalah impian utama bagi setiap wanita untuk dijadikan sebagai aset memikat dan menggoda lelaki. Bagi wanita yang sudah berkahwin juga tidak terkecuali kerana dengan memiliki tubuh badan idaman dapat memastikan suami tidak akan cari wanita lain di luar sana.

Sememangnya untuk memiliki tubuh badan idaman yang cantik dan seksi bukan hanya dinilai pada bentuknya semata-mata tetapi kelembutan tekstur kulit juga perlu diambil kira. Ini kerana selain mengamalkan diet yang seimbang untuk memiliki tubuh badan idaman juga memerlukan seseorang wanita itu bersenam di gym.

Masalah bentuk badan bukan terbatas pada yang mempunyai badan yang berisi. Yang kurus juga tidak kurang resahnya. Faktor yang menyumbang pada bentuk tubuh badan idaman yang ideal mempunyai banyak cabang, seperti senaman, pemakanan dan gaya hidup.

Mari kita lihat 5 tips memiliki tubuh badan idaman yang boleh anda amalkan untuk kekal langsing dan seksi di mata suami.

Bentuk Tubuh Badan Idaman

1. Krim Pembentuk Badan
Penggunaan krim selulit atau krim pembentuk badan seperti Figure Up dapat membantu anda memiliki bentuk tubuh badan idaman dengan cara mengekalkan kulit badan yang anjal. Sapu saja setiap pagi dan malam, ia tidak memudaratkan malah anda akan dapati kesannya agak efektif selepas beberapa bulan.

BMI3

2. Makanan Tambahan
Walau apa pun tanggapan antara anda dan rakan-rakan anda mengenai makanan tambahan yang pastinya sedikit sebanyak membantu anda memiliki bentuk tubuh badan idaman. Cuba amalkan (jangan sering mengelat) anda akan lihat sendiri kesannya pada badan anda. Ambil makanan tambahan seperti minuman detoks, minuman untuk mengekalkan keanjalan kulit ataupun kolagen Gluta Collagen Berry.

BMI4

3. Yoga
Jika badan anda kurus boleh skip senaman berat seperti kardio dan sebagainya. Dengan melakukan yoga, anda mampu menyingkirkan lemak dan membentuk badan di bahagian-bahagian tertentu menjadi lebih anjal dan tegang. Ia bukanlah langkah singkat untuk anda peroleh bentuk tubuh badan idaman, tetapi ia dijamin dapat membantu anda memiliki bentuk tubuh badan yang serasi.

2916FAD000000578-3097920-image-a-19_1432664323628

4. Diet Seimbang
Bukan badan berisi saja yang perlu berdiet. Anda perlu tahu diet yang seimbang adalah pemakanan yang sihat iaitu dapat membantu mengimbangkan kandungan badan seperti lemak dan otot. Kurus tidak bermaksud anda tiada lemak. Kadangkala orang yang kurus juga boleh mengalami masalah obesiti kerana kandungan lemak lebih daripada otot. Kiraan kalori, protein, karbohidrat, lemak dan fiber di dalam makanan amat penting, semuanya perlu seimbang. Pengambilan protein yang cukup juga adalah satu cara mengekalkan dan memiliki bentuk tubuh badan idaman yang sempurna. Protein akan membantu anda menghasilkan dan memperbaiki otot anda agar lebih kuat. Otot juga sebenarnya mampu membakar lemak.

shapy-woman

5. Elak Stres
Hormon yang tertekan (stress hormones) selalunya akan mempercepatkan penghasilan plak dan mengusutkan otak. Kajian menunjukkan bahawa orang yang tertekan akan cenderung mengidap penyakit dan makan lebih banyak berbanding orang yang bermeditasi dan relaks.

“Tidur dan pengambilan air yang cukup, makan makanan yang menyihatkan dan hirup udara yang segar adalah elok jika diamalkan” –Pakar Nutrisi, Alexandra Prabaharan.

Leaves-Print-Crossover-Midi-Dress-Sexy-Mini-Dress-Sexy-Backless-body-shaped-dresses-Fashion-evening-dress

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/