6 Aset Wanita Tawan Lelaki

Aset Wanita Tawan Lelaki
Aset Wanita Tawan Lelaki

Aset Wanita Tawan Lelaki

Wanita mempunyai aset fizikal yang boleh tawan lelaki melalui penjagaan kesihatan melalui pemakanan dan senaman. Selama ini kita menganggap lelaki hanya tertarik kepada ciri-ciri fizikal wanita seperti wajah yang cantik, payudara yang montok, dan punggung yang pejal. Tetapi kajian sains terbaru daripada Business Insider membuktikan sebaliknya.

Kajian ini mendapati terdapat beberapa aset wanita yang boleh buat tawan lelaki. Dalam erti kata lain ini adalah salah satu sebab kenapa lelaki sering melihat dan membuat penilaian terhadap wanita. Kadang-kadang mereka sendiri pun tak sedar perkara ini.

Kenapa Aset Wanita Ini Boleh Tawan Lelaki

Apa yang menarik ialah aset wanita atau ciri-ciri yang ada pada fizikal wanita ini boleh membuatkan wanita kelihatan menarik kerana wanita tersebut mempunyai ciri-ciri feminin yang boleh tawan lelaki. Menurut kajian ini, lelaki secara semulajadi akan menilai wanita dengan ciri-ciri reproduktif pada wanita tersebut.

Ciri-ciri ini membuat wanita kelihatan menarik kerana ciri-ciri ini bersangkut paut dengan kesihatan yang baik dan kesuburan.

Dalam erti kata lain, apabila lelaki menyedari ciri-ciri ini wujud pada wanita tersebut, secara tak sedar mereka akan berfikir, wanita tersebut akan menjadi isteri dan ibu yang baik! Ini secara tidak langsung dapat tawan lelaki sekaligus membuat mereka tertarik kepada wanita tersebut.

6 Aset Atau Ciri Fizikal Wanita Yang Boleh Tawan Lelaki

Menurut data yang terkumpul dari kajian ini, lelaki akan tertarik dengan 6 aset wanita ini.

1. Warna Merah

Ada sebab warna merah dikaitkan dengan nafsu dan dapat tawan lelaki. Kajian ini telah membuktikan warna merah meningkatkan daya tarikan wanita di mata lelaki. Bagaimana pula dengan warna merah jambu atau pink yang digemari kebanyakan wanita? Warna merah jambu menurut para saintis membuat wanita kelihatan comel, tetapi tidak menaikkan nafsu lelaki.

390ba1af1fd609a45cb907beafa28155

2. Wajah Asli Tanpa Solekan

Ramai wanita yang menganggap solekan yang tebal dan seksi akan buat mereka kelihatan lebih cantik dan akan menarik perhatian lelaki. Kajian yang dijalankan ini membuktikan sebaliknya. Hasil kajian ini mendapati untuk tawan lelaki, lelaki lebih memilih wanita yang kelihatan semulajadi tanpa solekan tebal. Lebih kurang solekan yang digunakan, lebih menarik wanita tersebut pada mata lelaki.

21ab116a93bda0e5b454371b653befce

3. Gigi Yang Putih

Semua orang tahu kaum lelaki akan tertarik kepada senyuman wanita. Tetapi satu lagi faktor yang tidak diketahui umum ialah lelaki juga akan tertarik kepada gigi wanita yang putih. Gigi yang putih secara tidak langsung menunjukkan wanita tersebut seorang yang sihat, dan menjaga kesihatan beliau. Lebih putih gigi anda, lebih kelihatan menarik anda pada mata lelaki.

Aset Wanita Tawan Lelaki

4. Pinggang Ke Pinggul Yang Besar.

Nisbah di sini bermaksud pinggang yang kecil dan punggung yang lebar. Ini adalah normal dan semua orang tahu lelaki tertawan dengan ciri ini. Tetapi apakah yang membuat ciri ini pada wanita disukai lelaki? Pinggang dan pinggul berkait rapat dengan melahirkan anak, oleh pinggul yang besar membuat kaum lelaki secara tak sedar berfikir wanita ini sesuai untuk melahirkan anak mereka.

2R2A8988-copyy-1024x682

5. Suara Yang Tinggi

Menurut kajian ini, suara yang tinggi menonjolkan ciri-ciri keremajaan dan ciri-ciri feminin pada seorang wanita.

Tidak menghairankan kerana kedua-dua ciri ini adalah antara ciri utama wanita yang digemari lelaki.

Begitu juga apabila wanita menjerit kecil, secara tidak sedar sifat maskulin pada lelaki akan menonjolkan dirinya untuk membantu.

Hot-Sexy-Lingerie-charming-enchanting-slim-body-shape-fitness-topless-shapewear-croset-waistcoat-vest

6. Rambut Sihat Dan Bersinar

Rambut yang sihat dan bersinar adalah antara ciri pada wanita yang akan buat lelaki tertawan. Ini kerana rambut sihat secara tidak langsung memberikan isyarat wanita tersebut sihat, dan subur. Jadi kepada para isteri, jangan jadikan pemakaian tudung sebagai alasan untuk tidak menjaga kesihatan rambut anda.

she-loves-to-be-told-what-to-do

Kesihatan Penting Untuk Pikat Dan Tawan Lelaki

Daripada ciri-ciri fizikal yang buat lelaki tertawan di atas ini, admin pasti anda sudah dapat membuat kesimpulan bahawa salah satu faktor utama yang akan menonjolkan ciri-ciri ini, ialah kesihatan yang baik. Wanita yang sihat secara tidak langsung akan kelihatan lebih menarik di mata lelaki.

Tahap kesihatan yang tinggi akan membuat kulit lebih cantik, rambut bersinar, bibir yang merah dan sebagainya. Oleh itu jangan abaikan kesihatan anda. Jangan cipta alasan seperti sibuk dengan kerjaya atau anak-anak untuk mengabaikan kesihatan.

Jaga kesihatan anda dan sentiasa kelihatan menarik di mata sesiapa sahaja.

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/