6 Ciri Wanita Ketagih Seks

Wanita Ketagih Seks
Wanita Ketagih Seks

Wanita Ketagih Seks

Apakah ciri-ciri wanita ketagih seks? Penyakit ketagihan seks adalah salah satu penyakit seksual yang menular pada masa sekarang. Malah boleh dikatakan penyakit ini semakin meningkat setiap tahun. Seperti juga kaum lelaki, kaum wanita juga mempunyai keinginan terhadap seks. Seringkali kaum wanita bijak mengawal nafsu mereka, dan kurang berminat terhadap perkara atau aktiviti yang melibatkan seks sekiranya mereka tidak terangsang atau benar-benar bernafsu.

Sebelum ini, penyakit ketagih seks hanya dikaitkan dengan kaum lelaki. Malah terdapat istilah khas yang diberikan kepada mereka atau wanita ketagih seks, iaitu gila seks atau dalam bahasa Inggerisnya disebut dengan “Sex maniac”. Walaubagaimanapun, pada masa sekarang, bukan sahaja kaum lelaki yang mengalami masalah ketagihan seks. Penyakit ketagih seks ini telah mula menular di kalangan kaum wanita secara meluas.

Bagi wanita-wanita ini, seks merupakan antara perkara utama di dalam kehidupan mereka, dan diletakkan sama seperti ketagihan-ketagihan yang lainnya, seperti ketagih merokok, arak atau dadah. Pendek kata jika tidak menjalani hubungan seks setiap hari, mereka akan merasa tertekan dan tidak senang duduk.

gallery-1441827509-gettyimages-87881741

Berikut di bawah ini admin PB ingin berkongsi 6 ciri-ciri wanita ketagih seks.

1. Hubungan Seks Sebagai Ubat

Boleh dikatakan hampir semua wanita ketagih seks akan menjadikan hubungan seks sebagai ubat untuk mengubati penyakit mereka. Dan yang menariknya, selalunya ini berhasil. Penyakit-penyakit seperti stres, tertekan, atau penyakit-penyakit yang berkait rapat dengan psikologi akan sembuh hanya selepas mereka menjalani hubungan seks.

des44

2. One Night Stand

Wanita yang mempunyai penyakit ketagih seks sering menjadikan pasangan mereka sebagai tempat melampiaskan nafsu semata, dan tidak akan terikat dengan hubungan yang serius atau berpanjangan. Malah wanita yang mempunyai masalah ketagihan seks yang kronik sering merealisasikan istilah “one night stand” iaitu hubungan seks hanya untuk satu malam sahaja.

154030

 

3. Segalanya Tentang Seks

Wanita ketagih seks sering memikirkan tentang seks, 24 jam sehari 7 hari seminggu. Kadangkala sukar untuk mereka memberi fokus terhadap perkara lain selain seks, terutamanya jika mereka belum dapat melampiaskan nafsu mereka dengan seks. Wanita ketagih seks juga akan merancang dengan siapa mereka akan menjalinkan hubungan seks, di mana, dan bagaimana hubungan seks yang akan mereka lakukan. Ini bermain di dalam fikiran mereka setiap masa.

sex-addiction

4. Anytime, Anywhere – Seks di mana-mana sahaja

Wanita ketagih seks juga tidak ambil kisah bila dan di mana mereka melakukan aktiviti seks. Ini berbeza dengan wanita normal yang perlu perancangan, dan memilih lokasi seks dengan teliti walaupun dalam aktiviti seks spontan atau seks pantas. Wanita yang ketagih seks pula berbeza, apabila mereka terangsang dan bernafsu, dalam tandas pun jadi, asalkan mereka dapat melampiaskan nafsu seks mereka.

Sexy-Women-stet-hot

5. Tidak Perlu Foreplay

Jika wanita normal perlukan foreplay dan pemanasan sebelum persetubuhan untuk membuat mereka benar-benar bersedia, wanita ketagih seks akan mengabaikan foreplay dan terus menuju kepada persetubuhan. Ini tidak mengejutkan kerana wanita yang mengalami masalah ketagihan seks mudah terangsang, dan faraj mereka akan mudah basah dan bersedia untuk penetrasi zakar.

WWW_22AUG2012

6. Sering Menarik Perhatian

Kebanyakkan wanita ketagih seks gemar mencuri perhatian kaum lelaki. Malah mereka sanggup melakukan apa sahaja untuk menarik perhatian kaum lelaki, terutama yang mereka minat dan ingin lakukan seks dengan lelaki tersebut. Untuk ini, mereka akan berpakaian seksi dan menggoda. Bermain mata dan menampilkan perwatakan yang seksi dan manja apabila berinteraksi dengan lelaki tersebut.

Men-foreplay-pic

Kesimpulan

Ciri-ciri yang admin berikan di atas, walaupun hampir tepat dan kena pada batang hidung wanita ketagih seks, jangan pula anda jadikan ciri-ciri di atas sebagai panduan utama untuk melabel seseorang wanita itu sebagai mengalami masalah ketagih seks.

Penyakit ketagihan seks adalah penyakit yang berkait rapat dengan psikologi manusia. Seperti juga penyakit-penyakit psikologi manusia yang lainnya, ciri-ciri penyakit tersebut dikongsi oleh ramai individu walaupun mereka tidak mengalami penyakit tersebut.

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/