6 Tips Bangkit Rasa Ghairah

Tips Bangkit Rasa Ghairah
Tips Bangkit Rasa Ghairah

Tips Bangkit Rasa Ghairah

Bagi anda yang sudah berkahwin, untuk bangkit rasa ghairah bila-bila masa boleh sahaja menjadi sehangat asmara yang panas dan cukup mengghairahkan. Lagipun mengatur jadual hubungan seks tidak wajib, kerana pada bila-bila masa sahaja anda dan pasangan boleh melakukannya, sesuai dengan mood. Tetapi, ia akan menjadi lebih ‘superb’ dan benar-benar sehangat asmara pada saat anda.

1. Hujung Minggu

Luang waktu di hujung minggu anda untuk bersantai di persisiran pantai atau bilik tidur dengan penampilan yang seksi untuk menaikkan atau bangkitkan rasa ghairah kepada pasangan. Mainkan muzik yang romantik, perkara tersebut akan membantu anda masuk ke dalam suasana yang lebih menghairahkan.

2. Tengah Malam

Tengah malam juga merupakan waktu yang melakukan hubungan seks sehangat asmara. Saat  si dia sedang tidur nyenyak, untuk membangkitkan rasa ghairah apa kata anda menciumnya dengan lembut di bahagian leher dan telinganya.  Lakukan dengan lembut sehingga si dia terbangun dan terangsang dengan sentuhan sehangat asmara anda itu.

3. Ketika Anda Dihantui Ketakutan

Salah satu waktu terbaik untuk membangkitkan rasa ghairah sebelum melakukan hubungan seks ialah selepas anda mengalami peristiwa yang menakutkan. Sama ada, menaiki roller coaster atau menonton filem hantu. Ketika itu hormon adrenalin muncul, tubuh anda dalam keadaan terangsang dan respons seksual anda juga turut meningkat.

4. Di Pagi Hari

Tubuh manusia dirangsang untuk melakukan hubungan seks sehangat asmara di pagi hari. Bukan hanya kerana paras hormon testosteron dan tenaga paling tinggi di pagi hari, tetapi peningkatan paras hormon oksitosi juga membuatkan anda dan pasangan terikat sepanjang hari, dan hormon endorphin telah meningkat dan membangkitkan rasa ghairah seks anda.

5. Ketika Badan Berasa Tidak Sihat

Kajian menunjukan bahawa melakukan hubungan seks sehangat asmara dapat meningkatkan sistem ketahanan tubuh.

6. Selepas Bersenam

Kajian yang dilakukan oleh University of Texas, membandingkan reaksi wanita terhadap perkara erotik setelah 20 minit berbasikal. Hasilnya, pengaliran darah di sekitar kawasan alat sulit mereka meningkat 169% selepas bersenam. Di samping itu, anda akan merasakan tubuh lebih sihat, segar dan seksi. Selain itu juga, tubuh anda merangsang hormon testosteron iaitu hormon seks ketika bersenam. Jadi, hasrat semulajadi anda yang sehangat asmara itu ketika membangkitkan rasa ghairah akan menjadi lebih besar setelah bersenam.

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/