7 Fakta Buah Dada Wanita

Fakta Menarik Payudara Wanita
Fakta Menarik Buah Dada Wanita

Fakta Menarik Buah Dada Wanita

Buah dada wanita adalah satu aset anggota badan berkaitan hubungan seks dan juga untuk ibu menyusukan anak ciptaaan Tuhan yang indah, sebagai anugerah kepada kaum wanita untuk menambat nafsu kaum lelaki.

Ada juga yang berpendapat bahawa buah dada wanita adalah bahagian yang paling cantik pada badan seseorang wanita. Ini disokong dengan fakta yang tidak dapat dinafikan, iaitu mata nakal si lelaki seringkali bertumpu kepada bahagian buah dada wanita setiap kali memandang seseorang wanita.

4eace911a4d929910b3c6444673d20a1

7 Fakta Menarik Buah Dada Wanita Yang Setiap Lelaki Perlu Tahu

Berikut adalah beberapa fakta menarik tentang buah dada wanita yang patut diketahui oleh setiap wanita, dan tidak lupa juga kepada kaum lelaki.

1. Buah Dada Wanita Boleh Berubah Bentuk Dengan Tabiat Tidur

Agak sukar untuk menerima hakikat ini, tetapi fakta ini telah dibuktikan oleh kajian. Kajian menunjukkan faktor yang paling mempengaruhi perubahan bentuk buah dada wanita ialah tabiat tidur. Pakar-pakar mengesyorkan posisi tidur yang paling sesuai untuk kesihatan buah dada ialah dengan tidur mengiring, dan bukan meniarap atau tidur terlentang.

1385810_685930608113939_874435572_n

2. Buah Dada Wanita Tidak Bergegar Dan Melantun Ke Sana Sini

Awas bagi mereka yang suka bersukan dan melakukan aktiviti lasak. Pastikan anda memakai coli yang direka khas untuk bersukan kerana buah dada wanita tidak suka bergegar dan melantun. Jangan mengabaikan perkara penting ini kerana anda perlu menjaga kesihatan buah dada anda sepenuhnya.

600full-katerina-hartlova

3. Buah Dada Wanita Membesar Ketika Terangsang

Seperti juga zakar, buah dada wanita akan membesar ketika si wanita terangsang. Begitu juga puting payudara.

1441465206290

4. Buah Dada Wanita Belah Kiri Selalunya Lebih Besar

Kadangkala tidak disedari dengan mata kasar, tetapi buah dada sebelah kiri adalah lebih besar daripada buah dada kanan. Tidak ada perempuan yang mempunyai payudara yang sama saiz pada sebelah kanan dan kiri (kecuali mereka yang melakukan pembedahan plastik).

gracie-finlan-hot-sexy-real-girls-babes-naked-nude-pics-4

5. Setiap Wanita Mempunyai Bulu Puting Buah Dada

Kajian menunjukkan setiap wanita mempunyai antara 2 hingga 15 bulu yang tumbuh pada puting payudara. Lebih gelap kulit dan rambut anda, lebih gelaplah bulu pada puting payudara anda. Payudara juga boleh dijangkiti jerawat dan bintik hitam, oleh itu pastikan anda menjaga buah dada anda dengan lebih teliti.

gemma-merna-big-boobs-big-cleavage

6. Berat Buah Dada Wanita Normal Adalah 1% Dari Berat Badan

Setiap buah dada wanita menyumbang kepada 4% hingga 5% daripada lemak badan, dan 1% daripada berat badan total. Walaubagaimanapun, payudara boleh membesar dan menjadi ‘gemuk’ selari dengan meningkatnya usia. Fakta juga menunjukkan wanita yang merokok mempunyai payudara yang kurang kenyal berbanding mereka yang tidak merokok.

hot_blonde_big_boobs

7. Lebih 2 Juta Wanita Mempunyai Payudara Palsu!

Dari selebriti terkemuka Hollywood, Pamela Anderson kepada Katy Pery, kaji selidik menunjukkan seramai 2 juta wanita di dunia melakukan pembedahan plastik pada buah dada mereka. Fakta ini menunjukkan betapa kaum wanita amat menitik beratkan penampilan buah dada mereka.

squishy-sexy-girls-28

Diharap dengan mengetahui fakta-fakta tentang payudara wanita ini, kaum wanita akan lebih prihatin dan mengambil berat akan kesihatan buah dada anda.

Seperti yang admin nyatakan, saiz buah dada tidak begitu penting, yang penting ialah payudara yang sihat dan dijaga dengan rapi akan kelihatan pejal dan cantik, dan tidak lupa juga kelihatan menggoda dan mengghairahkan bagi pasangan anda.

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/