7 Tips Miliki Badan Langsing

Tips Miliki Badan Langsing
Tips Miliki Badan Langsing

Tips Miliki Badan Langsing

Mencapai bentuk badan langsing dan ideal dengan pinggang yang ramping dan pinggul sedikit lebar memerlukan usaha meski ada yang beranggapan ia sesuatu yang mustahil. Dengan rutin latihan yang betul dan diet yang sihat, badan langsing yang anda idamkan boleh menyerupai susuk tubuh bintang filem.

Bagi wanita yang sudah berkahwin, untuk memiliki badan langsing adalah satu cabaran yang harus dijadikan semangat untuk mengembalikan badan langsing sewaktu zaman anak dara. Melahirkan anak dan tanggungjawab melakukan kerja rumah bukanlah satu alasan untuk anda kembalikan bentuk badan langsing bagi menambat hati suami agar rumahtangga sentiasa harmoni.

Baiklah, pada artikel kali ini admin ingin kongsikan 7 tips miliki badan langsing yang boleh dijadikan amalan dan panduan seperti yang tertera di bawah ini.

78632420-couple-laughing-at-beach2-1024x899

1. Senaman Perut

Lakukan senaman abdomen untuk mendapatkan flatter stomach. Anda boleh mencuba latihan sit-ups yang berbeza supaya mendapat efek berlainan. Lengkapkan tiga hingga enam set dengan lapan hingga 10 kiraan setiap senaman.

966832-bigthumbnail

2. Workout Di Gym

Amalkan workout di gym seperti push-up, bicep dan tricep curls dengan barbells, hammer curls dan bench presses untuk menguatkan dan membentuk lengan dan dada. Namun elak penggunaan pemberat yang keterlaluan supaya bahagian atas tubuh tidak kelihatan besar. Sebaliknya, anda perlu melengkapkan latihan dengan pemberat yang bersesuaian.

boobs3

3. Berjoging

Brisk walk atau joging sekurang-kurangya setengah jam setiap hari. Senaman kardio juga penting untuk mempercepatkan kadar dengupan jantung bagi membakar kalori untuk anda miliki bentuk badan langsing dengan cepat. Latihan kardio boleh menguatkan otot dan membentuk badan.

dream-man-woman-beach-cropped

4. Amal Pemakanan Seimbang

Kawal pengambilan kalori dengan cara membandingkan berat badan dan ketinggian anda. Makan hanya karbohidrat kompleks, sayur-sayuran, buah-buahan, lebihkan serat dan makanan berprotein tinggi. Elakkan alkohol, gula dan makanan goreng.

dasdfdsfa

5. Makan Dengan Jumlah Yang Kecil

Makan beberapa hidangan kecil dua atau tiga kali dan elak makan makanan dalam jumlah yang besar. Ini akan memberi masa untuk badan anda memproses dan mencerna makanan sebelum bertukar menjadi lemak.

5882469-1

6. Banyakkan Minum Air Masak

Minum sekurang-kurangnya satu liter air sejuk setiap hari agar dapat membakar kalori dan menyesuaikan diri dengan suhu badan anda. Banyak meminum air juga membantu anda mencerna dengan betul, mengepam lemak dan mengelakkan kembung.

maxresdefault

7. Mandi Air Panas

Mandi dengan air panas setiap hari. Ini juga akan membantu mengatasi masalah buncit dan menghapuskan cecair berlebihan daripada badan.

e131ac487e601519fc2773afed77606c

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/