8 Petua Bersetubuh

doa berjimak
doa bersetubuh

doa bersetubuh

Apa maksud bersetubuh? Bersetubuh dalam maksudnya ‘ berjimak ‘, ‘ hubungan berlainan jenis ‘ atau hubungan jantina atau hubungan seks antara lelaki dengan perempuan. Tidak lain dan tidak bukan lagi, ialah sesuatu ‘ perilaku ‘ atau ‘ perbuatan ‘ dengan memasukkan batang zakar  atau batang peler (bahasa Melayu kasar) ke dalam faraj sehingga membawa kepada had terus tenggelam kepala takuk zakar lelaki ke dalam rongga (lubang) faraj wanita.

Dengan kata lain, maksud bersetubuh itu ialah memasukkan zakar lelaki ke dalam faraj wanita sekurang kurangnya sehingga sampai ke kepala takuk zakar, dimana keseluruhan kepala zakar yang benar benar harus mendatangkan kesan memperolehi nikmat kelazatan bersama terhadap kedua-dua pihak yang terbabit, lelaki dan perempuan.

Artikel kali ini admin ingin kongsikan 8 petua bersetubuh suami isteri yang banyak memberi kebaikan dari segi fizikal dan mental kepada pasangan yang aktif melakukan aktiviti ini.

Mari lihat dibawah ini ;

1. Menyusukan Anak Menyempitkan Faraj

Menurut Dr. Edwin Flatto, terdapat hubungan fisiologikal antara payudara dan otot-otot faraj. Wanita yang menyusukan anak bukan saja kurang kemungkinan diserang barah buah dada dan barah rahim, tetapi setiap kali dia menyusukan anak dengan payudaranya, otot faraj akan menguncup. Ini menolong otot faraj untuk kembali mengecil dan tegang seperti anak dara sama sebelum melahirkan anak.

2. Mengemut Ketika Buang Air Kecil

Bila buang air kecil, kemutkan faraj agar air kencing tertahan, kemudian lepaskan, ulangi 10 kali sekurang-kurangnya dengan pantas. Dalam masa yang sama, tarik otot-otot perut. Ini menolong mengawal pundi-pundi kencing yang lemah, menguatkan otot-otot kemaluan dan mempertingkatkan tenaga ketika bersetubuh.

3. Puas Bersetubuh Awet Muda

Menurut Mantak Chia dalam Taoist Secnets of Healing, banyak bukti yang menunjukkan kaitan antara aktiviti seksual yang harmoni dan awet muda. Seks yang mesra membangkitkan pengeluaran hormon yang bemutu tinggi. Kehadiran hormon-hormon ini di dalam darah impaknya melambatkan proses menjadi tua. Jika diperhatikan, wanita yang berkahwin dan bersetubuh adalah lebih berseri-seri rupanya berbanding dengan wanita yang umurnya serupa tetapi belum berkahwin. Pada pendapat penulis, inilah tanda bahawa wanita-wanita yang berkahwin rasa puas dalam berkongsi cinta, dan jiwanya rasa terisi, gembira dan tenang.

4. Cara Mendapat Anak

Ada petua yang mengatakan bahawa untuk membolehkan isteri mudah hamil, sebelum bersetubuh haruslah memulakan aktiviti foreplay iaitu digentel atau digeletek dahulu (dirangsang) purananya (biji kelentit). Dari sudut seksologi moden, perkara ini dianggap karut dan tiada kena mengena dengan kehamilan. Penulis juga bersetuju dengan pendapat moden ini, dan berpendapat bahawa rangsangan biji kelentit itu lebih bermakna sekiranya suami mahu membangkitkan keghairahan yang tinggi pada isterinya dan salah satu dari jalan memuaskan isteri, dan dari segi anak, cara itu lebih memungkinkan isteri mendapat anak lelaki.

5. Seburuk-Buruk Kedudukan Bersetubuh

Posisi bersetubuh yang dianggap paling buruk dari segi kesihatan ialah keadaan dimana isteri berada di atas suami sementara suaminya pula baring terlentang. Dengan posisi ini suami akan memasukkan zakarnya dari arah punggung isterinya. Dan segi kesihatan ini dianggap bahaya kerana air mani tidak boleh terpancut keluar habis dan boleh menyebabkan kerosakan alat kelamin dan boleh mengakibatkan suami mati pucuk.

6. Paling Selesa Berada Di Bawah

Posisi bersetubuh yang terbaik ialah suami berada di atas isteri dalam keadaan terlangkup sedang isteri pula terlentang di bawah suami bagaikan hamparan. Sebuah hadis ada menyebut ertinya: “ Anak itu milik yang menjadi hamparan (wanita) ”. Posisi inilah yang paling merehatkan isteri, dan membolehkan isteri menumpukan perhatian kepada rasa kenikmatan. Sekiranya suami itu mempunyai zakar besar pun, posisi inilah yang terbaik bagi menampungnya, kerana peha boleh dihamparkan selebar mungkin.

7. Menghisap Lidah Tanda Menyerah Sepenuhnya

Dari riwayat Abu Daud : ” Sesungguhnya Rasulullah SAW ada mencium Siti Aisyah r.a serta menghisap lisannya (lidahnya). “ Bukan saja menghisap lidah itu sunat dilakukan ketika bersetubuh kerana mengikut cara Rasulullah SAW, ia juga akan membantu suami agar tahan lama tempoh bersetubuh dan menghebatkan kenikmatan pada wanita kerana bersatunya nafas, kenikmatan yang dirasa itu berganda hebatnya berbanding jika tidak dilakukan hisapan lidah, malah ia juga adalah tanda bahawa isteri menyerahkan jiwanya dan raganya untuk bersetubuh bersama suaminya. Untuk melakukan ini eloklah isteri menjaga kebersihan mulutnya, begitu jugalah bagi pihak suami.

8. Bertenang Ketika Mahu Bersetubuh

Apabila suami mahu menusukkan zakarnya ke dalam faraj isteri, bertenanglah dan sama-samalah dengan suami membaca Bismillah. Ketenangan ini penting bagi penghayatan rasa, dan Insya Allah isteri akan merasa lebih nikmat dan mudah mencapai kepuasan. Rasulullah SAW sendiri berpesan kepada isteri-isterinya agar bertenang ketika bersetubuh. Menurut riwayat Al-Khatib dan Ummu Salmah, Rasulullah SAW menutup kepalanya, dan membisikkan kepada isterinya ” engkau layari dengan tenang. “

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/