8 Titik Ghairah Suami

Titik Ghairah Suami
Titik Ghairah Suami

Titik Ghairah Suami

Semua orang sedia maklum yang kaum lelaki mudah terangsang nafsunya dan anda sebagai isteri harus pandai mencari titik ghairah suami. Berbeza dengan kaum wanita yang perlukan rangsangan berterusan untuk menaikkan syahwat dan bernafsu. Malah kaum lelaki boleh terangsang dan bernafsu hanya dengan melihat wanita seksi, atau dengan imaginasi seks mereka sendiri.

Adakah ini bermakna kaum lelaki atau suami anda tidak perlu dirangsang ketika di ranjang? Jawapannya adalah TIDAK. Seperti wanita kaum lelaki juga perlu dirangsang dan dibelai ketika berasmara. Tetapi teknik dan jenis rangsangan yang diberikan sudah pasti berbeza dengan teknik rangsangan yang diberikan kepada kaum wanita. Oleh itu bagaimana untuk merangsang suami di ranjang? Dan apakah teknik atau cara terbaik untuk menaikkan nafsu suami ketika berasmara?

Merangsang Titik Ghairah Suami Di Ranjang

Cara paling mudah untuk merangsang suami di ranjang adalah dengan “bermain-main” titik ghairah suami anda. Seperti wanita, kaum lelaki juga mempunyai titik ghairah pada tubuh mereka. Titik ghairah suami, atau lebih dikenali sebagai “zon erotik” perlu anda kenalpasti dan terokai untuk meningkatkan ghairah suami ketika bersama.

Titik ghairah suami ini jika dibelai akan membuat suami anda lebih teruja dan bersemangat untuk beraksi di ranjang. Tetapi sayang ramai kaum isteri yang mengabaikan titik ghairah suami ini, dan jarang sekali memberikan tumpuan dan perhatian kepada bahagian-bahagian sentitif pada tubuh suami mereka.

Titik Ghairah Suami Bukan Hanya Pada Zakar

Ramai para isteri yang menganggap titik ghairah suami hanya pada zakar mereka. Tetapi sebenarnya tidak. Terdapat beberapa lokasi pada tubuh suami yang jika dipetik suisnya akan membuatkan suami anda hilang kawalan diri dan lemas dengan belaian anda. Kadang-kala pada sesetengah individu, titik-titik ghairah ini adalah lebih sensitif dan boleh memberikan rangsangan yang lebih kuat berbanding rangsangan pada zakar!

Tetapi ini adalah kes terpencil. Bukan bermaksud fakta di atas tidak dapat dibuktikan. Kegagalan kaum lelaki menerima rangsangan terhadap titik-titik ghairah adalah kerana lokasi-lokasi ini jarang sekali dirangsang oleh pasangan mereka. Ini menyebabkan lokasi-lokasi zon erotik ini terus “tidur” dan tidak bangun-bangun. Yang sering bangun hanyalah zakar. Rugi kan?

8 Titik Ghairah Suami

Walaupun titik ghairah suami atau zon erotik ini adalah berbeza dan unik pada setiap individu, terdapat beberapa titik ghairah yang dikongsi bersama oleh setiap kaum lelaki. Titik-titik ghairah ini berselerak pada tubuh suami anda, dan menjadi tanggungjawab anda untuk meneroka titik ghairah suami anda.

Dibawah ini admin berikan lapan lokasi titik ghairah suami dan bagaimana teknik terbaik untuk merangsang titik-titik ghairah atau zon erotik ini.

Titik Ghairah SuamiTitik Ghairah Suami

1. Buah Zakar

Berapa ramai isteri yang ‘bermain-main’ dengan buah zakar suami mereka berbanding zakar? Saya jamin jawapannya amat sedikit. Buah zakar adalah salah satu titik ghairah atau zon erotik pada tubuh suami anda yang boleh anda gunakan dengan efektif untuk merangsang suami. Selain mempunyai tahap sensitiviti yang tinggi, buah zakar juga mempengaruhi secara langsung kuantiti sperma yang akan dihasilkan ketika suami klimaks.

Walaupun masih belum dibuktikan secara saintifik, ramai pakar yang berpendapat jika buah zakar diberikan rangsangan ketika berasmara, sperma yang dihasilkan oleh lelaki lebih berkualiti dan banyak. Anda boleh merangsang buah zakar suami anda dengan mengusap dan memicit lembut bahagian ini dengan tangan. Atau jika anda lebih daring, anda boleh menjilat dan menghisap bahagian ini. Tetapi seperti yang selalu saya tegaskan untuk etika seks oral, pastikan suami anda membersihkan dahulu kawasan ini sebelum anda merangsang titik ghairah ini dengan mulut anda.

2. Perineum

Perineum adalah kawasan di antara buah zakar dan lubang dubur. Kawasan ini amat-amat sensitif dan sebagai isteri adalah rugi sekiranya anda tidak memanfaatkan fakta ini ketika menggomol suami. Terdapat banyak penghujung saraf pada kawasan ini yang membuatkan kawasan ini sensitif pada rangsangan terutamanya rangsangan sentuhan.

Oleh itu anda boleh merangsang titik ghairah suami yang ini dengan menggosok dan mengusap lembut. Tetapi awas, pastikan suami anda telah terangsang sebelum anda membelai bahagian ini. Seperti yang saya nyatakan sebelum ini, bahagian ini adalah amat sensitif dan rangsangan terlalu awal akan menyebabkan suami anda kegelian. Salah satu teknik hebat yang boleh anda aplikasikan pada perineum suami ialah dengan menggosok kawasan ini ketika suami hampir mencapai orgasme, atau klimaks. Ini akan membuatkan klimaks suami anda lebih hebat.

3. Tundun

Kawasan tundun adalah kawasan zon erotik atau titik ghairah yang sering diabaikan ketika berasmara, pada lelaki, mahupun wanita. Walaupun kawasan ini kurang sensitif berbanding alat sulit, kawasan ini berkait secara terus dengan alat sulit. Oleh itu rangsangan pada kawasan ini secara tidak langsung akan menaikkan nafsu suami dan membuatkan zakar beliau menjadi lebih keras.

Anda boleh merangsang kawasan ini dengan mengusap lembut dengan sedikit tekanan. Anda juga boleh menggunakan bibir dan lidah anda untuk bermain-main dengan titik ghairah suami ini.

4. Sacrum

Sacrum adalah tulang berbentuk segitiga yang terdapat pada pangkal tulang belakang. Kajian menunjukkan kebanyakkan saraf yang terdapat kawasan ini berkait rapat dengan alat sulit suami. Jadi merangsang kawasan ini secara tidak langsung akan merangsang bahagian kawasan alat sulit suami. Malah kajian yang dilakukan oleh saintis mendapati dengan memberikan beberapa simulasi elektrik pada kawasan ini boleh membuatkan lelaki orgasme dan klimaks.

Anda boleh merangsang kawasan ini dengan memberikan massage atau urutan lembut pada suami. Teknik terbaik adalah dengan menggerakkan tangan anda seperti “karate chop” pada bahagian ini. Pakar mendapati perbuatan ini akan merangsang sistem saraf dan membuatkan suami anda berasa tenang, selesa lalu mudah untuk mencapai orgasme ketika seks.

5. Telinga

Telinga adalah salah satu daripada zon erotik suami anda. Semua orang tahu anda boleh merangsang telinga suami dengan mencium dan menjilat lembut pada kawasan tersebut. Anda juga boleh menghisap cuping telinga suami perlahan-lahan. Tetapi jarang sekali para isteri merangsang zon erotik ini dengan membisikkan kata-kata seksi yang boleh membuatkan suami anda teruja. Jangan memperkecilkan kuasa bisikan seksi anda pada titik ghairah suami yang ini.

6. Pangkal Leher

Ramai yang tak tahu pangkal leher adalah salah satu daripada lokasi titik ghairah suami. Pangkal leher dinobatkan sebagai salah satu titik ghairah pada kaum lelaki kerana kawasan ini adalah sensitif dan sensual. Pangkal leher mengandungi resepsi yang akan menghantar isyarat secara terus kepada sistem peredaran darah, sekaligus meningkatkan kuantiti aliran darah.

7. Puting Buah Dada

Jangan ingat hanya puting payudara anda sahaja yang sensitif dan seksi. Kaum lelaki juga mudah terangsang sekiranya anda bermain-main di kawasan erotik ini.

Walaupun tak ramai kaum lelaki yang sensitif pada kawasan ini, terdapat sesetengah lelaki yang mempunyai puting yang sensitif dan mudah menerima rangsangan.

Seperti juga kaum wanita, pastikan suami anda benar-benar terangsang, atau sudah panas terlebih dahulu sebelum anda mula menerokai titik ghairah yang ini. Mulakan perlahan-lahan terlebih dahulu dengan mencium atau menjilat lembut di sekeliling kawasan puting suami.

Lihat reaksi suami anda. Jika beliau kelihatan bernafsu dan menyukainya, teruskan dengan mencium, menjilat dan menghisap puting beliau. Jika tidak, cukup sekadar di sekeliling kawasan puting, dan teruskan merangsang bahagian zon erotik yang lain.

8. Pangkal Paha

Pangkal paha adalah lokasi zon erotik yang sering diabaikan oleh isteri. Kebanyakkan para isteri terus menuju ke arah zakar dan tidak mempedulikan kawasan sekitar zakar. Salah satu kawasan titik ghairah suami ialah pada bahagian pangkal paha. Anda boleh merangsang zon erotik suami yang ini dengan mencium, menjilat, menghisap, atau menggigit dengan lembut. Anda juga boleh memicit dan mengurut bahagian ini ketika foreplay, atau melarikan jari anda dengan lembut semasa mencium suami atau semasa merangsang zon erotik lain pada tubuh suami.

Kelebihan Merangsang Titik Ghairah Suami

Kebanyakkan lelaki selalunya hanya memfokuskan kepada zakar ketika berasmara. Ini menyempitkan pandangan beliau terhadap sensasi-sensasi asmara. Jika para isteri bijak untuk mengembangkan pengalaman erotis suami, anda akan memberikan pengalaman baru kepada suami anda. Ini secara tidak langsung akan memberikan lebih nikmat kepada beliau, dan akan membuatkan beliau lebih bersemangat untuk menggomol anda.

Tetapi anda harus ingat, jangan pula tergopoh-gapah untuk merangsang semua zon erotik suami yang saya berikan di sini. Ambil masa anda dan lakukan dengan berperingkat. Jangan pula nanti suami anda terkejut kerana tiba-tiba anda melakukan eksplorasi terhadap tubuh beliau yang belum pernah anda sentuh sebelum ini. Sebagai contoh, mungkin untuk sesi asmara yang mendatang anda boleh tumpukan panjangkan sesi foreplay dengan menggomol telinga dan puting buah dada suami. Dan untuk sesi asmara seterusnya pula tumpukan kepada bahagian buah zakar suami, dan sebagainya.

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/