Bahana Gambar Bogel

Bahana Gambar Bogel
Bahana Gambar Bogel

Bahana Gambar Bogel

Zaman teknologi sekarang banyak berlaku penyebaran gambar bogel di kalangan artis dan remaja Melayu yang semakin membimbangkan. Adakah penyebaran gambar bogel ini disebabkan ianya bocor dari simpanan peribadi atau ianya adalah gambar biasa yang telah di edit oleh pihak yang tidak bertanggungjawab untuk mengaibkan seseorang individu atau artis itu sendiri?

Tidak dinafikan memang ada sesetengah orang yang mempunyai hobi atau minat mengambil gambar bogel untuk simpanan peribadi sama ada bersama kekasih, suami dan isteri. Namun ianya adalah tidak lagi selamat kerana dengan teknologi sekarang yang semakin canggih kehidupan peribadi atau gambar bogel seseorang itu boleh tersebar dengan pantas jika tersilap langkah dan tidak berhati-hati. Sebagai contoh sekiranya berlaku kecurian dan kehilangan telefon pintar yang di dalamnya terdapat video atau gambar bogel yang disimpan sebagai koleksi peribadi ianya akan dibongkar oleh pelaku itu tadi dan boleh dijadikan sebagai ugutan untuk tidak disebarkan dengan meminta sejumlah wang tunai bagi menebus gambar bogel tersebut.

Begitu juga dengan pasangan muda dan remaja yang hangat bercinta kerana lemas dek pujukan hawa nafsu mereka ini sanggup mengambil gambar bogel bersama pasangan tanpa memikirkan apa akibat dan bahana yang bakal menimpa mereka di kemudian hari sekiranya putus cinta. Banyak kes penyebaran gambar bogel yang berlaku membabitkan bekas kekasih yang tidak berpuas hati kerana ditinggalkan. Ada juga yang diugut untuk melakukan sesuatu perkara diluar batasan kerana takut gambar bogel yang disimpan oleh bekas kekasih tadi tersebar kepada masyarakat umum.

Apa yang memeranjatkan lagi baru-baru ini viral kisah penyebaran gambar bogel seorang artis baru comel loteh yang baru meningkat naik namanya di persada seni tanah air iaitu Atikah Suhaime di internet dan pada masa yang sama ianya dinafikan oleh beliau. Bagi masyarakat Melayu yang beragama Islam hukum menutup aurat adalah perkara wajib yang harus dilaksanakan dengan sempurna oleh penganutnya. Justeru jika benar berlakunya penyebaran gambar bogel dikalangan umat Islam ianya sangat tidak boleh diterima dan sangat memalukan lebih-lebih lagi jika gambar bogel itu benar-benar asli tanpa di edit oleh pihak lain.

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/