Bentuk Zakar Lelaki

Bentuk Zakar Kesukaan Wanita

Bentuk Zakar Kesukaan Wanita

Bentuk zakar atau saiz alat kelamin setiap lelaki adalah berbeza-beza mengikut individu dan ianya bergantung kepada beberapa faktor seperti keturunan, genetik, pemakanan dan bentuk tubuh badan. Bagi wanita mereka amat menyukai jika suaminya mempunyai saiz zakar yang agak besar dan panjang. Pada pemikiran mereka, lelaki jenis ini mampu untuk menaikkan nafsu berahi dan memberikan kepuasan batin yang sempurna. Walauapapun, orang lelaki tidak perlu berasa bimbang jika anda memiliki zakar yang pendek dan kecil kerana ianya bukanlah suatu jaminan dalam mencapai kenikmatan seksual. Apa yang lebih utama bagi wanita ialah sejauh mana anda mampu bertahan lama dan boleh memberikan kepuasan seks yang maksima.

Keunikan batang zakar lelaki yang tidak bertulang ini mampu untuk menegang dan keras jika sekiranya menerima rangsangan seks yang mencukupi. Ini memudahkan zakar dibentuk atau diluruskan tanpa mengalami rasa sakit. Ketika zakar mengalami ereksi, mungkin terdapat zakar yang membengkok ke kiri atau ke kanan, atas atau bawah tetapi masih boleh diluruskan dan mampu untuk menusuk ke dalam faraj wanita dengan mudah.

Jika seseorang lelaki itu mengalami kesakitan sewaktu zakar mengalami proses ereksi, disarankan untuk mendapatkan rawatan dan nasihat dari doktor. Manakala bagi wanita pula berasa agak kurang selesa dan mungkin hubungan kelamin menjadi hambar jika zakar lelaki ereksi luar dari kebiasaan yang menyukarkan ianya dimasukkan ke dalam faraj.

Apabila zakar dalam keadaan mengendur, bentuknya akan berubah kepada keadaan seperti melentuk dan tergantung. Manakala, bagi lelaki yang memiliki zakar yang mengembang, keadaan zakarnya seakan-akan mengecut, mengecil dan terbenam.

Zakar lelaki akan melengkung dan mendongak ke atas serta membentuk seperti Huruf S apabila dalam keadaan ereksi. Sebilangan besar lelaki akan mengalami ereksi zakar yang membengkok ke kiri sedikit disebabkan oleh sifat aktif otot bulbocavernosus (otot yang menampung pangkal zakar) kiri yang tegang dan membuatkan zakar tegang menghala ke kiri.

jenis zakar

Tahukah anda bagaimana penyakit Peyronie boleh terjadi? Situasi ini berlaku berpunca dari pengembangan selaput tisu zakar yang menebal atau dengan erti kata mudah ialah kedudukan, bentuk dan posisi zakar berubah apabila terdapat patutan di dalam otot zakar.

Anda dinasihatkan supaya tidak mengurut zakar jika berlaku situasi seperti di atas bagi mengelakkan masalah sedia ada bertambah. Kaedah menarik zakar atau mengurut tanpa kawalan dan pengawasan boleh merosakkan fungsi zakar. Tiada minya, ubat atau krim yang berupaya memperbetulkannya. Anda disarankan terus untuk mendapatkan nasihat dari doktor yang bertauliah bagi tujuan pemeriksaan dan rawatan selanjutnya.

Terdapat pelbagai jenis zakar antaranya ialah zakar yang tetap kelihatan besar walau lembik iaitu dikenali sebagai zakar jerung. Terdapat juga zakar yang kecil semasa lembik iaitu dipanggil sebagai lintah. Kedua-dua jenis zakar ini fungsinya sama sahaja kerana apa yang lebih penting ialah sewaktu zakar menegang. Apapun zakar lintah merupakan zakar yang sihat kerana ia berfungsi dengan cara normal dan pembuluhnya tidak menyekat aliran darah.

Apabila tegang pula terdapat zakar yang mendongak ke atas, menunduk ke bawah, melurus kehadapan dan membengkok ke kiri atau kanan. Sudah tentu wanita akan menggemari zakar pasangannya lurus dengan betul selain ketegangannya adalah lebih seimbang dan sekata.

bentuk zakar lelaki

Bentuk batang zakar dan kepalanya juga berbeza-beza. Ada yang batangnya besar di pangkal dan kecil tirus di hujung dan ada yang kecil di pangkal dan besar di hujung seperti ular tedung. Zakar berbentuk ular tedung amat digemari oleh wanita.

Seperti yang dinyatakan di atas itulah beberapa bentuk zakar dan apa yang lebih penting bagi wanita ialah sejauh mana keupayaan zakar itu mampu menegang dan bertahan lama walaupun sudah mengalami pancutan mani pertama.

Alat sulit lelaki pada keadaan normal biasanya akan berkedudukan di depan. Sewaktu mengalami ereksi ia akan berbeza kedudukannya sama ada menghala ke hadapan, ke kiri atau ke kanan dan amat janggal sekali kalau ia bengkok kelihatan cacat.

Jika ereksi lelaki itu bengkok sedikit, baik ke kiri atau ke kanan yang tidak sakit jika cuba diluruskan. Itu tandanya ereksi lelaki tersebut tidak akan memberi sebarang masalah apabila melakukan hubungan kelamin kelak.

penyakit peyronie

Jika bengkok itu kelihatan ketara dan menyukarkan lelaki tersebut untuk cuba melurus atau menghalakan ereksi ke depan, itu menandakan dia menghidapi masalah zakar bengkok atau dikenali sebagai Peyronie.

Kecederaan zakar jarang berlaku ketika lelaki tidur sama ada tertindih oleh badan atau terhentak ke tilam. Sekalipun kecederaan berlaku sudah pasti kelihatan bengkak atau radang dibahagian zakar dan lama-kelamaan parut timbul sekaligus boleh membengkokkan zakar. Jika berlaku, jangan sesekali untuk mengurut zakar kerana ia boleh memberi mudarat yang lebih teruk.

Anda harus ketahui bahawa zakar ketika mengalami ereksi tidak selalu sehala. Memang terdapat sedikit kebengkokkan tetapi jika anda selalu mengamalkan kemutan iaitu dengan mencengkam otot lubang najis dan lubang kencing ereksi yang mengendur atau menegang itu akan menjadi sehala.

BENTUK-BENTUK ZAKAR YANG LAIN

  • Cendawan/Kepala Singa : Bentuk zakar yang paling baik untuk memuaskan nafsu wanita ialah jenis cendawan. Kepala zakar yang jauh lebih lebar dan besar dari batang apabila ia betul-betul keras kelihatan garang seperti singa akan membuatkan berahi wanita meningkat apabila melihatnya. Ini akan dapat mengurut liang-liang faraj dan menggesel-gesel batu meriyan atau titik G pada tahap yang maksimum. Bertuahlah anda jika memiliki suami yang mempunyai zakar jenis ini kerana ianya dapat mempercepatkan anda mencapai klimaks dan menikmati kepuasan orgasme berganda.
  • Pensil/Kepala Tikus : Zakar jenis ini diumpamakan mempunyai bentuk kepala yang hujungnya menyempit dan membentuk tiga segi. Jika dilihat dari sudut visual zakar ini seperti tikus dan sukar untuk memberahikan wanita apabila dia melihatnya.

Walaubagaimanapun, jika anda memiliki zakar jenis ini usahlah berasa rendah diri kerana ia masih boleh diperbetulkan melalui 3 latihan berikut. Amalkan latihan ini selama 5 minit pada setiap malam sebelum anda masuk tidur. InsyaAllah dengan usaha dan izinnya zakar anda akan menjadi seksi dan membuatkan isteri anda semakin geram.

tips mengurut zakar

Latihan 1

Temukan hujung ibu jari dan jari telunjuk untuk membentuk satu bulatan O. Setelah itu tempatkan zakar anda di dalam bulatan tadi. Sempitkan bulatan dan lurutkan zakar satu arah bermula dari pangkal hingga ke hujung zakar seolah-olah anda memerah susu. Apabila sampai ke takok zakar berhenti seketika (3 saat) sebelum meneruskan lurutan. Dengan cara ini anda menghantar darah ke hujung zakar untuk mengembang kepala zakar. Anda juga boleh menggunakan kedua-dua belah tangan untuk melakukan latihan ini. Sapukan minyak kelapa hijau atau minyak lintah untuk mendapatkan kesan yang lebih baik.

Latihan 2

Genggam dan ramas batang zakar sebelum masuk tidur dan sewaktu bangun di awal pagi.

Latihan 3

Setelah melakukan 2 latihan di atas, duduk di atas kerusi atau hujung katil dengan kaki terbuka. Pegang pangkal zakar anda dan hayun zakar anda ke kiri dan ke kanan sambil menamparkan kepala zakar anda pada bahagian dalam paha anda. Lakukan dengan tegas tetapi jangan sampai menyakitkan. Ini akan menguatkan kepala zakar, menambahkan saiz dan lama-kelamaan akan membentuk zakar jenis cendawan/kepala singa. Latihan ini juga akan membuatkan permukaan kepala zakar lebih tahan dan tebal serta tidak mudah geli/ngeli. Dengan latihan yang kerap anda akan dapat bertahan lama apabila bersetubuh bersama isteri.

kenapa saiz zakar penting

KENAPA SAIZ ZAKAR PENTING

Saiz zakar penting dalam hubungan seks suami isteri kerana 2 alasan seperti berikut :

  • Dari kesan visual dan psikologi ianya dapat membangkitkan nafsu berahi wanita apabila melihat serta merasainya.
  • Supaya ianya sepadan dengan saiz faraj pasangannya demi memberikan kepuasan nafkah batin. Secara ringkas, setiap wanita mampu menerima tusukan zakar 9 inci panjang dan 7 inci dari segi ukur lilitnya. Zakar yang kecil, pendek dan kurus selalunya akan menghampakan wanita.

vimax malaysia

KAEDAH MEMBESARKAN ZAKAR MELALUI HERBA KLIK SINI

besarkan zakar melalui pam zakar

PAM ZAKAR TERBAIK UNTUK BESAR & MEMANJANGKAN ZAKAR KLIK SINI

proextender zakar bengkok

PRODUK BERKESAN UNTUK MENGATASI MASALAH ZAKAR BENGKOK KLIK SINI

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/