Khasiat Herba Ginkgo Biloba

Ginkgo-Biloba

MARI MENGENAL ISI KANDUNGAN VIMAX – Bahagian 2

Ginkgo-Biloba

Tumbuhan Ginkgo Biloba yang terdapat di dalam hutan.

Herba Ginkgo Biloba menjadi pilihan admin untuk menghuraikan khasiat dan kebaikannya di dalam siri Mari Mengenal Isi Kandungan Vimax – Bahagian 2. Ramai yang tertanya-tanya vimax ok ke tidak? Dan ada juga yang bercakap ada bahan kimia, takutla nak guna..huii..betul ke produk ni bro?? Anda pernah tertanya- tanya seperti ini?.. Ok jika pernah sekarang admin akan terangkan dan kita selongkar satu persatu isi kandungan vimax ini part by part. Sebelum ini admin bercerita tentang Epimedium Sagittatum, tetapi kali ini tentang Ginkgo Biloba.

Apa yang dimaksudkan dengan Ginkgo Biloba?.. Nama Ginkgo berasal dari perkataan Cina Sankyo atau yin-kuo, yang bermaksud bukit aprikot atau buah-buahan perak (McKenna et al., 2001 ). Ginkgo Biloba adalah diantara spesis yang paling lama hidup di planet ini dan telah berkembang di hutan selama lebih 150 juta tahun dan oleh kerana itu ia dikenali sebagai fosil hidup (McKenna et al., 2001). Ginkgo Biloba ini adalah salah satu isi kandungan yang terdapat di dalam vimax. Ianya tergolong dalam famili botani Ginkgoceae yang sinonim dengan Salisburia adiantifolia, Salisburia macrophylla dan Pterophylla salisburiensi. Ginkgo Biloba adalah salah satu tumbuhan berbatang keras dengan ketebalan kira-kira 7meter dan ketinggian 30 meter. ;Ia mempunyai daun yang unik berbentuk seperti daun pegaga (S.Mahadevan et al., 2007).

ginko_b71b21a1-4af6-45d6-ae54-4039e5d4d9dd

Ginkgo Biloba siap diproses untuk dibuat ubat-ubatan.

Hampir kesemua komponen tumbuhan ini boleh digunakan dalam perubatan . Daun dan kacang pokok ini telah digunakan selama beberapa abad dalam perubatan tradisional Cina. Kacangnya diketahui mempunyai sejarah penggunaan yang lebih panjang sejak Dinasti Yuan lagi (1280-1368 AD). Gingkgo Biloba ini mempunyai banyak kebaikan dan diantaranya adalah kacang dari tumbuhan ini telah terbukti mampu untuk merawat masalah gangguan paru-paru seperti asma, batuk dan enuresis, merawat penyalahgunaan alkohol dan juga keradangan pundi kencing manakala daunnya pula digunakan untuk merawat jantung, mengatasi disfungsi paru-paru dan jangkitan kulit (Mahady 2002; Smith dan Luo 2004).

Selain itu, daun Gingkgo Biloba ini juga mempunyai sebatian yang dinamakan flavoniod sama seperti yang terdapat pada Epimedium Sagittatum sebelum ini. Sebatian ini sebenarnya bertindak sebagai anti oksidan dan pemusnah radikal ( Defeudis dan Drieu 2000).

Kebaikan yang sangat banyak bukan??..dan kebaikan itu boleh didapati di dalam produk Vimax. Bahan-bahan yang digunakan dalam pembuatan produk Vimax ini dijamin kualitinya. Produk ini berasaskan sumber tumbuh-tumbuhan yang bersifat alami dan “Free Chemical” .. Jangan tunggu lagi dapatkan Vimax sekarang!!!

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/