Kelebihan Seks Dan Bersukan

Kebaikan Seks
Kelebihan Seks Dan Bersukan

Kelebihan Seks Dan Bersukan

Apakah kelebihan seks dan bersukan? Anda mungkin tidak mengetahui bahawa kelebihan seks adalah satu senaman yang menyeluruh di mana semua otot badan berkerja dan metabolisme badan yang meningkat ketika melakukan hubungan seks akan melancarkan perjalanan darah dan meningkatkan degupan jantung, sama seperti ketika anda bersukan. Jadikanlah aktiviti seks dan bersukan sebagai aktiviti yang boleh diseimbangkan dalam kehidupan seharian anda dan pasangan.

Kajian yang dilakukan oleh pakar perubatan moden menunjukkan aktiviti hubungan seks akan menggunakan tenaga dan kadar degupan jantung yang sama seperti yang digunakan oleh atlit pecut 100 meter. Kelebihan seks juga boleh membantu seseorang itu baik daripada demam dengan mengeluarkan peluh akibat daripada aktiviti di atas ranjang. Jika anda tidak percaya kelebihan seks yang mampu pulihkan demam anda boleh mencuba jika demam dan minum air 100 plus sebelum mahu melakukan hubungan seks dengan pasangan.

Kelebihan Seks dan Bersukan

Selain meningkatkan metabolisme, hubungan seks juga menggalakkan pengeluaran hormon Oxytocin dan Beta-Endorfin yang merangsang nafsu syahwat sekaligus menyegarkan badan anda dan pasangan anda. Tetapi janganlah hanya mengharapkan hubungan seks untuk menggantikan sepenuhnya aktiviti bersukan. Kelebihan seks walaupun diakui memberikan kesihatan namun ianya tidak sama dengan bersukan yang sememangnya kadar pembakaran kalori dan lemak itu lebih tinggi kerana ianya aktiviti dilakukan di luar rumah outdoor berbeza dengan melakukan hubungan seks hanya terhad di dalam rumah dan di atas katil sahaja ketika aktiviti seks dilakukan.

Badan yang sihat dan tahap kesihatan yang baik akan menyerikan lagi hubungan seks anda dan pasangan anda. Sama seperti bersukan, anda perlu berada pada tahap kesihatan yang optimum untuk mengecapi sepenuhnya nikmat hubungan seks. Kelebihan seks bukan sahaja mampu memberikan anda dan pasangan kesihatan tubuh badan malah juga dapat memberikan kelegaan mental dan juga menghilangkan tekanan di tempat kerja.

Jadi tingkatkanlah kesihatan fizikal dan mental anda mulai hari ini untuk mendapat kepuasan dan kenikmatan sepenuhnya ketika melakukan hubungan seks bersama pasangan anda.

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/