Khasiat Cayenne Fruit

Cayenne fruit yang belum diproses
Cayenne fruit yang belum diproses

Cayenne fruit yang belum diproses

Holla semua…!! Artikel kali ini adalah artikel yang terakhir mengenai isi kandungan Vimax yang berkaitan dengan Cayenne fruit..nama macam tak kenal kan? Tetapi percayalah… kita selalu gunakan dalam makanan harian kita.. jom.. Check it out!!

Cayenne ataupun cili merah termasuk didalam keluarga Capsicum, dan nama saintifiknya adalah Capsicum annum, ianya diperkaya dengan capsaicin. Tumbuhan ini telah ditanam dalam masa yang panjang dan berbeza antara satu sama lain dari segi saiz, bentuk dan potensi (PharmD, 2009). Ia adalah lada cili merah yang biasanya digunakan sebagai penambah rasa dalam makanan dan mempunyai nilai perubatan yang sangat tinggi (Astounding Cayenne,1588).Cayenne ini mengandungi vitamin E, vitamin C,vitamin K,dan B kompleks. Ianya juga sumber kalsium organik,kalium, mangan dan serat (Astounding Cayenne,1588). Cili merah ini boleh membantu dalam meningkatkan peredaran darah dengan cara menarik darah ke kawasan di mana ia amat diperlukan. Ia mempunyai kebolehan khas dan dapat membantu dalam pelbagai cara antaranya ialah ia dapat membawa darah ke permukaan dan memudahkan proses nyahtoksin. Ia terbukti hebat dalam memperbaiki peredaran darah(Astounding Cayenne,1588).

Cayenne fruit yang telah siap diproses untuk dicampur di dalam Vimax

Cayenne fruit yang telah siap diproses untuk dicampur di dalam Vimax

Banyak manfaat yang boleh didapati daripada Cayenne ini dan ianya sangat mengagumkan kerana dapat merawat pelbagai penyakit dan termasuklah membunuh sel-sel kanser di prostat, paru-paru dan pankreas serta dapat menghentikan serangan jantung dalam masa hanya30 saat. Nampak macam mustahil bukan?..tetapi ia terbukti berjaya.Cili merah ini juga dapat menambahbaik pencernaan yang terganggu, imuniti,keradangan, sakit kepala,mengurangkan tahap kolesterol dalam darah dan diakui dapat meningkatkan keberkesanan herba lain apabila dicampur dengannya. Cayenne sangat baik untuk pendarahan dalaman.

Bagaimana Cayenne ini boleh menambahbaik peredaran darah?.. Apabila terdapat mana-mana bahagian yang sakit,aliran darah akan terjejas dan cili merah ini membantu dalam menyingkirkan kesesakan darah secara keseluruhannya dengan cara merangsang aliran darah dan memastikan bahawa vitamin dihantar ke tempat yang sepatutnya dan sisa dapat dikeluarkan (Astounding Cayenne, 1588).

Kesimpulannya, semua isi kandungan yang terdapat didalam produk Vimax ini adalah berdasarkan tumbuh-tumbuhan yang bersifat alami dan tiada bahan kimia, serta ia sangat selamat digunakan. Bukan sahaja untuk tambah POWER!! tapi untuk kesihatan juga..!! ”no regret” punyalah..selamat mengkaji dan selamat membeli…!!jangan biarkan kegelisahan terus- menerus menghantui anda.. JOM TRY!!

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/