Khasiat Herba Epimedium Sagittatum

Epimedium-Sagittatum-r

MARI MENGENAL ISI KANDUNGAN VIMAX– Bahagian 1

Epimedium-Sagittatum-r

Epimedium Sagittatum yang kelihatan tumbuh meliar seakan pokok hiasan di dalam habitat asalnya.

Epimedium Sagittatum adalah sejenis spesis tumbuhan daripada keluarga Berberidaceae yang banyak didapati di negara Cina dan ada juga terdapat di Asia dan kawasan mediterranean (Junseng et al.,2011). Epimedium sagittatum atau lebih dikenali “Horny Goat Weed” adalah salah satu herba yang banyak digunakan dalam rawatan tradisional. Ia juga adalah sejenis herba atau tumbuhan yang banyak digunakan dalam perubatan tradisional cina untuk merawat masalah mati pucuk (untuk zakar).Tumbuhan ini digunakan kerana mengandungi bahan aktif seperti viagra yang mampu merangsang nafsu dan merawat mati pucuk. Ia kerana Epimedium Sagittatum ini mempunyai kadar kandungan flavonoid dan icariin yang tinggi ( Journal of Medicinal Plants Research Vol. 5(29), pp. 6523-6527, 9 December, 2011 ).

Menurut artikel BioMed Research International Volume 2014, Article ID 841798 , sifat icariin adalah anti radang, antiosteoporotic dan mempunyai sifat-sifat pelindung saraf. Herba Epimedium Sagittatum ini juga sudah terbukti mempunyai sifat anti- proliferatif dan anti-tumor (Molecules 2013, 18, 7323-7335; doi:10.3390/molecules18067323 ). Selain merawat mati pucuk tumbuhan ini mempunyai sifat anti radang yang boleh merawat keradangan dan juga mempunyai sifat anti-tumor yang boleh merawat kanser.

Epimedium_x_rubrum_pc

Kelopak bunga Epimedium Sagittatum yang akan diproses menjadi herba dan dicampur di dalam Vimax.

Masalah mati pucuk berkaitan dengan usia dengan kadar kelaziman 17.7% pada lelaki yang lebih tua daripada 40 tahun dan potensi meningkat dengan mengikut bilangan usia (Prevalence of erectile dysfunction and impacts on sexual activity and self-reported intercourse satisfaction in men older than 40 years in Taiwan. Int. J. Impot. Res. 2004, 16, 249–255). Semakin hari masalah mati pucuk menjadi semakin serius kerana ia juga di alami oleh lelaki yang berusia 40 ke bawah. Hal ini mungkin berkait rapat dengan genetik dan juga mungkin cara pemakanan sekarang yang lebih kepada “fast food”.

Pada zaman yang serba moden ini sukar untuk mencari dan mengenal herba Epimedium Sagittatum ini dengan mata kasar, tetapi jangan ragu dan gusar kerana masalah ini dapat diatasi dengan menggunakan Vimax yang mengandungi Epimedium Sagittatum. Produk yang ternyata laris di pasaran sekarang!!!! Tidak perlu masuk ke hutan atau mencari Epimedium Sagittatum hingga ke Cina kerana anda boleh mendapatkannya hanya dengan menghubungi pihak kami dengan nombor telefon yang tertera di bawah ini :

Encik Iskandar : 011-14576900

 

vimax-in-pakistan

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/