Masalah Zakar Gagal Ereksi

Zakar Gagal Ereksi
Zakar Gagal Ereksi

Zakar Gagal Ereksi

Ramai lelaki yang tidak yakin mampu untuk mendapatkan kepuasan kerana zakar gagal ereksi. Kerana kurang keyakinan diri ini, si lelaki menjadi cemas dan kerana perasaan cemas dan ragu-ragu inilah yang akan membuatkan kebanyakkan lelaki benar-benar membuatkan zakar gagal ereksi. Ini adalah fakta dan bukannya auta.

Sebenarnya banyak faktor atau punca yang mempengaruhi kepada masalah zakar gagal ereksi ini. Di antaranya ialah tabiat suka melancap sehingga membuatkan kepala takuk zakar sudah hilang rasa sensitif yang mendorong kepada masalah zakar gagal ereksi dan juga faktor kemalangan dan juga usia yang sudah meningkat atau menopaus lelaki.

Masalah Zakar Gagal Ereksi

Sebenarnya punca zakar gagal ereksi hasil daripada perasaan cemas ini amat mudah diatasi, asalkan anda tahu caranya. Kecemasan akan potensi seksual adalah salah satu penyebab disfungsi seksual yang paling sering seperti ejakulasi pra-matang atau kegagalan mendapatkan atau mempertahankan ereksi.

Perasaan cemas adalah salah satu penyebab utama yang menyebabkan kaum lelaki melalui zakar gagal ereksi. Walau bagaimanapun, masalah ini juga berlaku kepada kaum wanita. Tetapi oleh kerana tanggungjawab untuk memberikan kepuasan kepada pasangannya, kaum lelaki lebih tertekan dalam perkara ini.

Kaum wanita tidak mempunyai masalah dalam hal ini kerana mereka boleh menggunakan pelincir seperti Ky Jelly sekiranya mereka tidak terangsang. Tetapi bagaimana pula dengan lelaki yang zakar gagal ereksi, atau zakar yang keras dan tegang?

Penyelesaian Masalah Zakar Gagal Ereksi

Untuk menyelesaikan masalah perasaan cemas dan kurang keyakinan diri sehingga menyebabkan zakar gagal ereksi dan sukar untuk keras, ceritakan masalah ini kepada pasangan anda. Buangkan ego anda seketika dan kongsi masalah ini dengan si dia. Anda akan rasakan separuh daripada masalah anda akan selesai.

Kedua, berhenti menganggap bahawa anda seorang yang bertanggungjawab untuk memuaskan pasangan anda di dalam hubungan seksual. Hubungan asmara adalah memberi dan menerima kenikmatan dan kedua-dua pihak harus memainkan peranan untuk mencapai kemuncak nikmat di dalam hubungan seksual.

Ketiga, hubungan seksual bukan hanya sekadar penetrasi. Hubungan seksual terdiri daripada pelbagai bentuk seperti sentuhan, ciuman, urutan, belaian dan sebagainya. Jadi jangan jadikan penetrasi sebagai penentu kemuncak hubungan seksual.

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/