Petua Mengatasi Masalah Mati Pucuk

tanda-suami-nak-mati-pucuk

tanda-suami-nak-mati-pucuk

Masalah mati pucuk sebenarnya adalah suatu perkara peribadi dan sukar untuk  diterima atau diakui oleh kebanyakan lelaki hari ini. Jika masalah ini tidak dapat diatasi dengan sebaiknya boleh menjejaskan hubungan antara suami isteri. Di bawah ini ada dinyatakan beberapa petua dan cara bagaimana untuk menangani masalah mati pucuk yang boleh kita kongsikan bersama.

1. Lada Hitam

Ambil 10 gram lada itam, 5 gram rizom halia (kulitnya dikupas), 15 gram biji kucai, 15 gram biji peria (kering) dan gula kabung secukupnya. Rebus kesemua bahan tadi di dalam 300 ml air dan dibiarkan sehingga mendidih. Setelah sejuk, tapis dan amalkan meminumnya dua kali sehari iaitu 150 ml di setiap kali minum.

2. Halia

Ambil rizom halia sebesar saiz ibu jari, kupas kulitnya, basuh dan diparut. Hasil parutan halia tersebut kemudiannya dicampurkan ke dalam air perahan sebiji limau nipis, sebiji telur ayam kampung, 1 sudu teh serbuk kopi, 1 sudu makan madu dan 1 sudu makan kicap. Amalkanlah memakan ramuan ini seminggu sekali.

3. Lembah Rimba atau Kelapa Puyuh

Dapatkan daun dan akar lembah rimba yang telah dibasuh dan dibersihkan. Kemudian rebus sehingga air menjadi separuh kering. Setelah sejuk, tapis dan minum air rebusan tersebut.

4. Ara Jalar

Ambil buah ara jalar. Belahkan kepada dua bahagian dan dikeringkan. Apabila telah kering, rebus sehingga mendidih. Setelah sejuk, tapis dan minum air rebusan tersebut.

mati pucuk

atasi masalah mati pucuk

Selain daripada itu,  produk alternatif lain yang boleh membantu anda merawati masalah mati pucuk ialah dengan mengamalkan produk Pacak Langit. InsyaAllah kelakian anda akan kembali semula setelah anda mencuba produk ini. Maklumat lanjut LIHAT DI SINI.

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/