Petua Suami Isteri Puas Seks

petua bahagia suami isteri

petua bahagia suami isteri

Petua Suami Isteri Puas Seks – Artikel ini admin cadangkan kepada suami isteri untuk membaca dan mengamalkannya demi kebahagiaan rumahtangga masing-masing. Ingat! Hanya untuk pasangan yang sudah berkahwin sahaja!.

Dalam hidup berumahtangga salah satu faktor penentu kebahagiaan ialah kelangsungan hubungan seksual (kepuasan batin) antara suami dan isteri. Namun begitu harus diingatkan agar setiap pasangan hendaklah sentiasa berkerjasama dan tidak mementingkan diri sendiri sahaja demi melunaskan tuntutan batin masing-masing. Kenikmatan dan kepuasan di ranjang hanya akan dapat dirasai bersama jika kedua-dua pihak saling ‘give & take”.

Seks Suami Isteri Mengikut Kaedah Islam

Pasangan suami isteri dibolehkan bersetubuh pada bila-bila masa saja jika telah datangnya keinginan seks atau nafsu. (kecuali isteri didatangi haid, nifas, puasa di bulan Ramadhan dan juga pada masa-masa lain yang telah dilarang bersetubuh mengikut ketetapan syariat Islam).

Pasangan juga dibolehkan untuk bersetubuh melalui pelbagai teknik, gaya, posisi dan apa cara sekalipun asalkan tidak melalui dubur.

TEKNIK-TEKNIK HUBUNGAN BADAN SUAMI ISTERI PUAS SEKS

Dibawah ini terdapat pelbagai teknik yang boleh diamalkan oleh suami isteri :

1. HUBUNGAN SEKS DALAM PELBAGAI POSISI

Suami isteri haruslah bijak dan kreatif dalam menentukan gaya permainan semasa beraksi di ranjang. Antara posisi-posisi yang boleh dilakukan seperti suami di atas, isteri di bawah, sambil duduk, sambil mengiring, sambil baring, sambil berdiri, dari arah belakang (doggy), atas kerusi, atas meja dan bermacam-macam posisi yang menarik lagi asalkan anda berdua masih berdaya lagi. He he..  Beraksi dalam pelbagai posisi ini sebenarnya bertujuan untuk menukar selera dan meningkatkan lagi sensasi seksual pasangan. Walaubagaimanapun, terpulang kepada citarasa masing-masing selagi posisi yang anda lakukan ini tidak mendatangkan bahaya kepada isteri. Yang penting anda dan isteri mestilah bersama-sama berasa puas dalam menikmati hubungan seks.

Antara banyak posisi-posisi dalam hubungan seksual suami isteri, suami berada di atas badan isteri merupakan satu gaya yang paling ideal dan afdal. Sementara bagi posisi suami berada di bawah isteri pula adalah cara yang berbahaya kerana diyakini air mani lelaki tidak akan habis keluar dan cecair yang keluar dari liang faraj isteri akan mudah mengalir masuk ke lubang kencing suami yang boleh terdedah kepada jangkitan kuman. (Kitab At Tibun Nabawi)

Namun begitu dalam hadis yang lain pula, Hadis Riwayat Imam Muslim bahawasanya Rasulullah SAW bersabda :

“Apabila seseorang itu berjimak, boleh saja ia bertelungkup (suami di atas, isteri di bawah) atau tidak bertelungkup. Apa yang utamanya ialah memasukkan zakarnya pada qubul (kemaluan) isteri dan tidak pada lubang duburnya. Kerana pada qubul dapat menghidupkan benih dan menghasilkan anak”.

Hadis di atas jelas menunjukkan bahawa tidak menjadi kesalahan sekiranya kita melakukan hubungan seks dengan melalui pelbagai posisi atau apa cara sekalipun asalkan tidak pada dubur dan ianya hendaklah mencapai matlamat utama iaitu menghasilkan zuriat.

2. PETUA MENCAPAI KENIKMATAN HUBUNGAN SEKS DI RANJANG

Nasihat orang-orang tua dahulu dalam mencapai kenikmatan sebenar seks suami isteri boleh dilakukan seperti 2 perkara di bawah ini :

1. Seharusnya hendaklah 7 anggota (suami). Dua siku, dua lutut dan dua hujung jari kaki menyentuh lantai atau bumi dan satu kemaluan menusuk ke dalam faraj isteri.

2. Seharusnya bahgaian dada, pusat, perut, paha dan wajah suami isteri bertemu rapat.

Walaubagaimanapun, terserah pada pasangan untuk melakukannya dalam pelbagai cara atau posisi asalkan tujuannya sama iaitu untuk bersama-sama merasai nikmat bersetubuh.

3. KESEPADUAN SUAMI ISTERI

Suami isteri haruslah berkerjasama dalam melakukan hubungan badan supaya dapat meraih kepuasan dan kenikmatan seks yang maksima. Tanpa kerjasasama yang erat dari kedua-dua belah pihak maka sukarlah bagi pasangan untuk merancang dan melakukan pelbagai aksi-aksi menarik semasa hubungan seks dijalankan. Oleh itu, amatlah penting buat pasangan untuk menyedari hal ini tampak nampak mudah tapi ianya boleh memberikan kesan dalam perhubungan suami isteri dikemudian hari.

4. TEKNIK-TEKNIK HENJUTAN HUBUNGAN SEKS

4.1 Teknik Henjutan

Cara ini boleh melambatkan pancutan air mani suami (inzal). Kedua-dua belah pihak lebih mudah untuk mendapat kenikmatan, menambahkan kekuatan dan ketahanan zakar. Pihak suami haruslah pandai mengawal goyangan zakarnya selama mana yang dia mahu sehingga dia dapat melihat reaksi isteri sudah benar-benar puas. Berikut ialah beberapa cara-cara goyangan yang boleh diamalkan :

4.2 Henjutan Sabar Sayang

Ketika memasukkkan zakar ke dalam faraj, goyang dan tusuk secara perlahan-lahan. Tetapi, sewaktu menarik zakar, tariklah dengan cepat sehingga kepala zakar hampir-hampir mahu terkeluar dari faraj. Dalam erti kata lain, masukkan zakar secara perlahan (goyangan sabar sayang) dan tarik keluar dengan cepat. Ulang lagi! Teknik ini boleh membantu suami melambatkan pancutan air mani dan isteri lebih mudah untuk mencapai orgasme.

4.3 Henjutan Jongket

Badan suami berada lebih atas sedikit sehingga zakar kelihatan bengkok. Cara ini dapat memberikan geseran yang kuat pada batang zakar dengan mengenai kelentit isteri. Isteri akan lebih mudah mencapai orgasme apabila kelentitnya sentiasa diusik-usik oleh batang suami tadi. Tanda isteri benar-benar puas ialah apabila dia mula menjerit dan merengek-rengek.

4.4 Henjutan Hitungan

Sewaktu menusuk dan menarik keluar zakar, suami boleh membuat perkiraan sendiri iaitu dengan 50 kali tusukan secara perlahan, 50 kali tarikan secara cepat dan sebagainya (terpulang kepada kemampuan suami). Melalui cara ini, isteri akan berasa khayal seolah-olah sedang dilambung ombak di tengah lautan luas. Tanda isteri sedang khayal keseronokan ialah dengan melihat matanya sedang kuyu dan pejam.

4.5 Henjutan Hentian

Suami tusuk-tarik-tusuk zakar secara biasa dan berhenti sejenak. Sebagai contoh, suami henjut 5 kali dan berhenti, sambung lagi 5 kali henjutan dan berhenti kemudian henjut 5 kali lagi dan berhenti. Henjutan ini menyebabkan isteri anda akan tersentak-sentak kesedapan. Tanda kesedapan isteri apabila kita menghenjut, nafas dan suaranya kelihatan seperti tersekat-sekat. Bila kita berhenti henjutan, nafasnya akan kembali panjang seperti biasa.

4.6 Henjutan Berpasangan

Teknik ini memerlukan kerjasama dan kesepakatan daripada kedua-dua belah pihak. Mungkin suami boleh menggoyang terlebih dahulu dan kemudiannya si isteri menyambung giliran pula. Atau pun anda berdua boleh melakukan goyangan dan henjutan secara serentak. Seronok bukan?

4.7 Henjutan Kekasih

Teknik ini memerlukan peranan isteri menggoyang manakala suami hanya mendiamkan diri. Ini membolehkan suami berehat dan membantu dalam melambatkan berlakunya pancutan air mani (inzal). Oleh itu, suami janganlah pula mendiamkan diri sahaja. Ambil peluang keemasan dengan meramas dan menghisap puting buah dada isteri atau apa cara sahaja agar isteri seronok merasai kenikmatan semasa dia menggoyang zakar anda. Andaikata isteri yang tidak dapat menahan gejolak orgasmenya, beritahulah suami agar dapat berkerjasama mencapai titik klimaks secara bersama-sama juga. Puas kan? Ha ha..

4.8 Henjutan dan Geselan Kepala Zakar

Teknik ini memerlukan suami melakukan henjutan atau goyangan kepala zakar. Tusukkan kepala zakar suami ke dalam faraj isteri sampai ke bahagian takuknya. Disamping gerakan itu, geselkan batang zakar anda di permukaan faraj dan bahagian kelentitnya. Goyang dan geselkan senjata anda agar mengenai kelentitnya kerana di kelentit itulah terhimpunnya banyak kelazatan dan keberahian wanita. Bila isteri sudah menunjukkan isyarat mahu saja berlepas maka anda sebagai juruterbang bolehlah terus menusukkan zakar anda sedalam-dalamnya. Ingat, cara tusukan zakar ketika masuk adalah secara perlahan-lahan kemudian tarik keluar dengan cepat, rentap dan seterusnya ulang perkara tersebut berpuluh-puluh kali, beratus-ratus kali dan sebagainya.. sehinggalah anda berdua terus hanyut di lautan luas yang tidak bertepi. He he… Bila sampai suatu ketika zakar anda akan rasa tidak tertahan nak memancut air mani keluar atau inzal maka berhentilah mendayung sebentar. Semasa berhenti, suami haruslah mencium dan membelai isteri di daerah-daerahnya yang sensitif sama ada di buah dada atau kelentitnya agar dia terus menikmati keghairahan. (Amboi kak baca sampai sini ya! Abang x marah ke?)

4.9 Teknik Pernafasan

Sewaktu memasukkan zakar ke dalam faraj, tahan nafas sehingga tenggelam zakar. Biarkan sebentar dan kemudian baru lepaskan nafas.

Sewaktu melakukan henjutan sorong tarik, tahanlah nafas dan apabila mahu melepaskan nafas, hentikan henjutan. Begitulah seterusnya. Kaedah ini dapat membantu suami melambatkan pancutan air mani.

Lebih baik lagi, anda lipatkan lidah di lelangit mulut dan niatkan selagi tidak turun lidah selagi itu ia tidak terpancar air mani. Apabila hendak menghisap dan mencium lidah isteri hentikanlah henjutan.

4.1.1. Teknik Bernafas Secara Songsang

Ketika henjutan (keluar masuk zakar), suami hendaklah berlawanan dengan keluar masuk nafas isteri. Nafas isteri keluar, zakar masuk dan apabila nafas masuk zakar ditarik keluar.

Tanda bila nafas isteri keluar ialah apabila kempisnya perut dan tanda nafas isteri masuk buncit perutnya. Cara ini juga dapat menahan air mani dari keluar dengan cepat.

4.1.2 Teknik Kerjasama

Yang paling utama untuk melambatkan berlakunya cepat inzal atau inzal serentak bagi kedua-dua belah pihak ialah suami isteri haruslah berkerjasama. Bila melihat suami terasa mahu inzal maka cepat-cepatlah suami berhenti melakukan henjutan. Begitu juga bagi pihak isteri, jika suami melihat dia sedang asik-asik henjut dan bergoyang beritahulah dia berhenti sekejap. Melalui kesepakatan ini boleh membantu anda berdua untuk inzal dengan cara serentak.

5. MENGINGATI ALLAH SWT

Sebaik-baik untuk memulakan hubungan seks, bacalah doa (dalam hati) terlebih dahulu agar hubungan badan suami isteri ini akan mendapat keberkatan dari Allah. Berzikirlah dalam hati sewaktu anda melakukan jimak. Ini bertujuan agar fikiran dan perasaan anda dapat menumpukan kepada keagungan Ilahi. Secara psikologinya, ia dapat memberikan anda keupayaan untuk mengawal dan mengemudikan kelakuan anda semasa berjimak dengan isteri.

Membaca Doa Ketika Mahu Klimaks (Inzal)

Bacalah doa sekadar di dalam HATI sewaktu anda atau pasangan ketika mahu mencapai klimaks. Janganlah pula anda membacanya secara lisan dan menggerak-gerakkan kedua-dua bibir. Hal ini kerada kita dilarang menyebut nama Allah sewaktu dalam keadaan berhadas besar. Tetapi menyebutnya di dalam hati diharuskan.

Doa

“Maha Suci Allah menjadikan manusia daripada air (mani), lalu diadakan pertalian darah (nasab) dan hubungan musaharah (hubungan kekeluargaan berpunca dari perkahwinan, seperti mentua, menantu, ipar dan lain-lain). Dan adalah Tuhan-mu Maha Berkuasa”.

(Surah al-Furqan, Ayat 54)

Manakala, ada fatwa yang lain menganjurkan agar sewaktu klimaks ucaplah di dalam hati “La ilahaillah Muhammadur Rasulullah” bukan dengan lidah atau berlafaz. Tujuannya adalah untuk mengislamkan benih-benih yang mulah terhasil menjadi zuriat baru. Pada kebiasaannya, orang cuma mengazankan atau memperdengarkan kalimah syahadat sewaktu bayi baru dilahirkan. Walaubagaimanapun, ada juga pendapat yang menganjurkan kita mengIslamkan zuriat sejak benihnya lagi iaitu sewaktu keluarnya air mani mengikut kaedah seperti yang telah dinyatakan di atas.

Ketika menyebutnya di dalam hati, hendaklah kita memasang niat agar anak yang bakal dilahirkan itu nanti akan menjadi seorang anak yang soleh, berhati mulia dan tinggi budi pekertinya. Antara pesanan pemberi petua ini ialah :

“Manusia ketika beribadah ingat akan Allah, tetapi dalam berjimak lalai pada Allah. Padahal jimak itu hendak mengeluarkan benih suci yang mana pihak lelaki tempatkan selama 40 hari di dalam rahim isterinya. Datangnya dengan kalimah, keluarnya dengan kalimah. Bezakan jimak kamu dengan jimak haiwan dan jimak orang kafir. Juga dengan jimak-jimak orang yang jahil yang berjimak semata-mata untuk memuaskan nafsunya”.

6. MENGESAT DAN MERAMAS ZAKAR

Sejurus selepas berakhir hubungan seks, sebelum isteri membasuh kemaluannya, disarankan agar isteri mengesat atau membersihkan batang zakar suami dengan munggunakan tuala/kain. Sambil mengelap isteri bolehlah mengusap-usap, meramas-ramas dan memicit-micit batang zakar zuami. Tindakan ini dapat meningkatkan lagi keharmonian dan rasa kasih sayang antara suami dan isteri.

Petua Suami Isteri Puas Seks. Selamat Mencuba!

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/