Posisi Seks Doggy

posisi-seks-doggy
posisi-seks-doggy

posisi-seks-doggy

Posisi seks doggy atau lebih dikenali sebagai “Doggy Style” adalah antara posisi seks atau posisi jimak yang terkenal. Salah satu variasi Posisi Seks Doggy. Posisi seks ini sering dipraktikkan oleh pasangan ketika berasmara. Malah boleh dikatakan kebanyakkan pasangan mesti pernah mencuba posisi seks ini dalam persetubuhan.

Posisi seks boleh diklasifikasikan sebagai Posisi Seks Doggy apabila pasangan merangkak dengan tangan dan lutut dan berlaku penetrasi zakar dari bahagian belakang pasangan. Posisi seks doggy dikategorikan sebagai posisi penetrasi belakang (bukan main belakang yer).

Doggy itu Anjing?

Sudah pasti posisi seks ini dinamakan ‘Doggy’, iaitu anjing berikutan daripada perilaku haiwan tersebut ketika mengawan. Tetapi jangan keliru, sebenarnya terdapat banyak lagi haiwan lain yang mengawan dengan posisi ini. Antaranya ialah kuda, unta, zirafah dan gajah. Mungkin masyarakat memilih untuk mengekalkan nama posisi seks ini sebagai Posisi Doggy kerana mudah disebut dan mudah dikenalpasti dengan cara anjing mengawan.

Jadi adakah menjadi kesalahan jika kita mengamalkan posisi seks yang menyerupai binatang ketika bersetubuh? Adakah ini bermakna kita sebagai manusia menjadi binatang? Sudah pasti TIDAK! Jangan sempitkan minda anda. Anggap sahaja posisi seks ini adalah salah satu alat atau teknik untuk memuaskan pasangan di ranjang, dan bukan bermakna anda dan pasangan meniru perilaku haiwan tersebut.

Kenapa Posisi Seks Doggy Popular

Salah satu faktor yang menyebabkan posisi seks doggy menjadi popular adalah kerana pasangan tidak perlu bekerja keras pada posisi seks ini, suami mahupun isteri. Posisi seks doggy boleh dikatakan sebagai posisi seks yang ringan dan mudah dilakukan berbanding posisi-posisi seks yang lain.

Banyak kajian yang dijalankan untuk mengenalpasti kenapa posisi seks ini begitu popular di kalangan masyarakat ketika bersetubuh, namun tidak mendapat keputusan yang memuaskan. Pada posisi seks ini, kaum wanita merasakan diri mereka terdedah kepada apa sahaja yang dilakukan oleh pasangan mereka. Manakala kaum lelaki pula merasakan mereka berkuasa penuh pada posisi seks ini dan boleh melakukan apa sahaja kepada pasangan mereka.

Mungkin dua faktor utama ini adalah penyebab kenapa ramai pasangan yang menggemari posisi seks doggy berbanding posisi seks yang lain.

Bukan Posisi Seks Baru

Jika anda ingat posisi seks doggy adalah posisi seks yang baru dicipta, anda salah. Posisi ini mempunyai sejarah yang lama. Malah terdapat lukisan atau catitan berhubung posisi seks doggy dari zaman Yunani dan Romani sejak dahulu kala.

Malah beberapa ahli falsafah Romani seperti “Lucretius” mencadangkan posisi seks ini kepada pasangan yang ingin mendapatkan anak.

Variasi Posisi Seks Doggy

Oleh kerana posisi seks ini begitu popular, sudah pasti terdapat pelbagai variasi yang dicipta daripada posisi seks ini. Malah terlalu banyak variasi posisi seks doggy yang telah dicipta untuk disenaraikan di sini. Sebagai contoh anda dan pasangan boleh memberikan nikmat baru jika si isteri merapatkan kaki beliau dalam posisi ini. Faraj akan menjadi lebih ketat dan zakar suami akan mengalami lebih nikmat dengan setiap tujahan.

Begitu juga jika si isteri menegakkan badan beliau dalam posisi ini. Atau si isteri juga boleh merendahkan badan beliau ketika suami menujah. Si suami pula boleh mengubah sudut tujahan zakar dan merasakan dan memberi sensasi baru kepada isteri dengan setiap tujahan.

Pendek kata, posisi seks doggy ini begitu ‘versatile’ sehinggakan setiap modifikasi pada sudut tujahan zakar, atau posisi badan isteri akan memberikan sensasi dan nikmat baru kepada pasangan.

Membuat Posisi Seks Doggy Lebih Menyeronokkan

Selain daripada melakukan variasi-variasi pada posisi seks doggy untuk memberikan pembaharuan kepada hubungan seks anda berdua, anda juga boleh melakukan beberapa teknik yang boleh membuat posisi seks doggy lebih menyeronokkan dan lebih nikmat. Contohnya si suami boleh menampar punggung si isteri ketika mendayung. Tetapi janganlah tampar dengan kuat sehingga isteri sakit. Tampar dengan lembut (tetapi tegas) untuk memberi galakan kepada isteri.

Sesetengah wanita suka sedikit kesakitan ketika seks. Ini adalah kes terpencil dan unik. Walaubagaimanapun ini tidak bermakna individu tersebut mengalami penyakit seks. Ini adalah normal bagai sesetengah wanita dan pasangan mereka boleh memanipulasi kegemaran ini untuk kelebihan ketika aktiviti seksual.

Atau si suami boleh meramas dan meraba punggung isteri sambil menujah. Si suami juga boleh merendahkan badan dan memegang payudara isteri pada posisi ini. Malah ini akan memberikan nikmat yang lebih kepada isteri yang mempunyai payudara yang sensitif. Si isteri boleh membantu menambahkan nikmat suami dengan menggosok biji kelentit (klitoris) mereka ketika suami menujah. Secara tidak langsung ini membuat isteri mengemut faraj dengan lebih kuat dan memberi nikmat berganda kepada zakar suami.

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/