Posts Tagged ‘minyak wangi’

gddvj00015_petroleum_jelly

5 Khasiat Petroleum Jelly

Anda pernah dengar tak, petroleum jelly? Ia adalah pelembab dari campuran antara mineral oil, paraffin dan hidrokarbon yang digabung menjadi satu dalam bentuk gel berwarna putih bening. Biasanya orang menggunakan petroleum jelly ini untuk melembabkan bibir dan menghaluskan kulit pecah-pecah. Ada juga yang menggunakannya untuk menyembuhkan kulit bayi yang merah akibat ruam panas. Jika anda memiliki […]

Petua Halau Tikus

7 Petua Halau Tikus

Adakah anda fobia akan kehadiran makhluk yang bernama tikus? Jangan risau admin akan kongsikan cara halau tikus. Tikus merupakan sejenis binatang yang bukan sahaja kotor dan cukup menggelikan, tetapi juga mengundang pelbagai penyakit yang boleh membawa kepada kematian. Kehadirannya di dalam sesebuah kedai aman biar pun hanya seekor sudah cukup membuatkan seseorang itu berasa tidak senang duduk! […]

Khasiat Limau Purut

10 Khasiat Limau Purut

Limau purut atau nama saintifiknya, citrus hystrix ini tidak asing lagi di kalangan masyarakat. Buah limau purut berbentuk bulat tetapi menggerutu dengan rasa masam dan pahit. Limau purut memang tidak dinafikan banyak khasiat dan berguna kepada manusia baik untuk kesihatan, kulinari dan juga penjagaan kecantikan tubuh badan. Selain itu ianya juga kerap digunakan oleh para pengamal […]

Petua Wangikan Badan

Bagaimana nak wangikan badan? Senang saja, semburkan saja minyak wangi… chehh.. suma orang pun tahu betol tak hehe… Tapi korang sedar tak kekadang, minyak wangi nie sebenarnya tak dapat nak membantu sangat wangikan badan lebih-lebih bagi mereka yang terpaksa buat kerja outdoor. Lagipun, dengan cuaca yang panas lembap kat Malaysia nie selalunya bila balik lepas makan tengahari […]

Tanda Lelaki Mahukan Seks

6 Tanda Lelaki Mahukan Seks

Tanda lelaki mahukan seks boleh dilihat dengan banyak cara seperti menggoda anda dengan kata-kata yang berahi, menggunakan tangan dan jarinya yang nakal merayap di segenap tubuh anda yang sensitif seperti meraba payudara, menggentel puting dan memegang faraj anda. Itu semua tanda secara langsung melalu perbuatannya yang mahukan seks dan layanan daripada anda. Ada juga lelaki […]

Tips Pikat Gadis

10 Tips Pikat Gadis

Mungkin ramai lelaki di luar sana yang masih bujang sukakan cabaran pikat gadis daripada kawan-kawan. Masing-masing mempunyai cara untuk pikat gadis ada yang cuba memikat dengan cara gentleman iaitu ngurat secara berdepan. Dan ada juga yang menggunakan khidmat orang tengah seperti ‘posmen’ dengan menghantar surat atau meminta nombor telefon. Bagi admin itu semua dah tak […]

Sakit Migrain

Sakit Kepala

Pernahkah anda merasa sakit kepala yang teramat sangat di belah kanan, kiri atau belakang? Nampaknya anda telah diserang migrain yang berlaku apabila salur darah di kepala mengembang dan gentian saraf merembeskan bahan kimia yang tidak diperlukan badan. Migrain adalah sakit kepala yang menyerang menyebabkan kepala merasa berdenyut-denyut sehingga membuatkan seseorang itu tidak dapat meneruskan aktiviti […]

Bertemu Janji

5 Tips Bertemu Janji

Bertemu janji atau first dating buat kali pertama dengan kekasih hati pasti membuatkan hati merasa gemuruh atau nervous. Mana tidaknya kerana itulah kali pertama anda akan keluar bertemu janji dengan seseorang yang boleh dikatakan istimewa dan penting dalam hidup anda. Yang pastinya penampilan dari segi pemakaian, minyak wangi dan gaya potongan rambut harus dititikberatkan kerana anda pastinya […]

sunnah

55 Amalan Sunnah

Amalan sunnah Rasulullah SAW adalah amalan sunnah yang sering dilupakan oleh kita sebagai seorang yang beriman. Setiap sunnah Rasulullah SAW yang diamalkan di dalam kehidupan kita sebenarnya mempunyai hikmah dan 1001 kebaikan di dalam kita menjalani kehidupan seharian. Artikel kali ini admin ingin kongsikan 55 amalan sunnah Rasulullah SAW yang sering dilupakan dan kita sebagai […]

menggoda suami

9 Cara Goda Suami Dengan Payudara

Bagaimana untuk anda goda suami dengan payudara. Apa yang perlu anda lakukan sekarang ialah amalkan tips yang admin berikan dibawah untuk membuat suami semakin sayang dan bernafsu di ranjang. Payudara adalah aset penting untuk setiap wanita. Payudara bukan sahaja berfungsi sebagai kilang susu, tetapi juga adalah antara organ seks utama dalam hubungan seks. Oleh itu tidak […]

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/