Ubat Tidur

IMG-20170808-WA0002-02

IMG-20170808-WA0002-02

Apa itu ubat tidur Rohypnol? Dan bagaimana ubat tidur Rohypnol ini membantu seseorang itu agar dapat mengatasi masalah sukar tidur atau pun lebih dikenali dengan nama saintifiknya Insomnia. Baiklah, sebelum admin terangkan dengan lebih lanjut apa itu ubat tidur Rohypnol dan bagaimana ia berkesan di dalam membantu seseorang itu untuk dapat rehat dan tidur yang secukupnya baik admin terangkan terlebih dahulu mengapa ubat tidur Rohypnol ini menjadi salah satu ubat yang terkawal yang memerlukan preskripsi daripada doktor yang bertauliah sebelum pesakit dibenarkan membeli di mana-mana farmasi di dalam Malaysia ini.

Rohypnol mempunyai kandungan 1mg dan juga 2mg yang sangat ampuh dan sangat kuat kesannya kepada pesakit yang menggunakannya. Ia juga dikenali sebagai ubat bius dan juga boleh dikategorikan sebagai ubat penenang untuk meredakan tindakan agresif seseorang pesakit yang biasanya menghadapi masalah mental. Sangat popular di Eropah dan Jerman adalah salah satu negara pengeluar ubat tidur Rohypnol ini sehinggakan di dalam bahasa Jerman ianya dikenali sebagai Flunitrazepam atau Roche. Ianya tidak mengambil masa yang agak lama untuk memberikan kesan kepada pengguna atau pun pesakit hanya memerlukan 5 hingga 10 minit untuk merasa mengantuk dan tidur yang mengambil masa sehingga 5 atau 6 jam untuk kesannya hilang.

Salah satu sebab utama mengapa ubat tidur Rohypnol ini tidak dibenarkan dijual diluar dengan sewenang-wenangnya adalah kerana ianya sering disalahgunakan oleh lelaki yang menjadikan wanita sebagai mangsa. Ini berdasarkan statistik di Eropah menunjukkan ramai mangsa rogol dikalangan wanita menyedari dirinya menjadi mangsa ratahan lelaki hidung belang selepas mabuk ketika berhibur dengan lelaki atau kenalan yang baru dikenali mereka. Dan melalui pemeriksaan kesihatan juga menunjukkan mereka yang menjadi mangsa rogol ini diberikan ubat tidur Rohypnol melalui minuman tanpa mereka sedari.

Walau apa pun yang berlaku, setiap yang dicipta oleh manusia sebenarnya memberi kebaikan dan manfaat kepada masyarakat sekeliling, namun hanya segelintir sahaja yang menjadikan ubat tidur Rohypnol ini sebagai sesuatu yang negatif pada pandangan mata sesetengah orang. Begitu juga dengan penciptaan senjata api seperti pistol yang digunakan oleh pihak berkuasa bagi menangani masalah jenayah tetapi jika ianya jatuh ke tangan manusia yang tidak bertanggungjawab ianya akan digunakan kepada jalan yang salah dan juga perlakuan jenayah.

Di petuabahagia.net ini kami membekalkan ubat tidur Rohypnol kepada pembeli yang mempunyai masalah sukar tidur (Insomnia) sahaja. Dan jika ianya disalah guna oleh pihak pembeli itu sendiri ianya bukan dibawah tanggungan kami. Oleh itu para pembeli dinasihatkan agar menggunakan Rohypnol ini dengan tujuan asal dan tidak disalahgunakan kepada perkara-perkara yang boleh mendatangkan kemudaratan kepada orang lain.

Nota : Sekiranya anda ingin menghilangkan kesan ubat tidur Rohypnol ini dengan cara semulajadi banyakkan meminum air kelapa muda dan juga air asam jawa kerana ianya boleh meneutralkan kesan Rohypnol di dalam tubuh badan. Jika masih tidak berkesan sila dapatkan rawatan di klinik atau hospital berhampiran rumah anda.

dapatkan sekarang

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

https://www.facebook.com/johorsoutherntigers.com.my/videos/612746285555341/